Kittens gedumpt in plastic zak

Bij onze dierenopvang kwamen vijf kittens binnen die waren achtergelaten in een dichtgeknoopte plastic zak. Een passant vond de kittens in de bosjes bij een transformatorhuisje aan het spoor in Abcoude. Dierenambulance Ronde Venen/Amstelland haalde het vijftal op.
Kittens gedumpt in plastic zak

Kittens goed opgevangen

Het is helaas niet de eerste keer dat we bij de Dierenbescherming een zak gedumpte kittens tegenkomen. Iedere keer vinden we het weer ontzettend droevig. Deze vijf kittens zijn ongeveer 6 weken oud en krijgen nu van onze medewerkers intensieve en liefdevolle zorg. Het zijn twee dametjes die we Florine en Felica hebben genoemd en drie heertjes die nu Friso, Frappo en Finley heten. Als het vijftal goed is ontvlooid en ontwormd, brengen we ze onder bij één van onze gastgezinnen. Zo kunnen ze opgroeien in een huiselijke situatie en krijgen ze veel aandacht. Na hun eerste enting gaan we een huisje voor de kleintjes zoeken. Tegen die tijd zullen ze op onze site komen te staan en op www.ikzoekbaas.nl.


Zwervende kittens en katten

Elke zomer vangen wij en alle andere dierenopvangcentra van de Dierenbescherming duizenden gedumpte, verwaarloosde of gewonde kittens op in heel Nederland. Helaas komt het nog steeds voor dat kittens worden gedumpt, maar verreweg de meeste kittens die we opvangen worden op straat geboren. Jaarlijks raken ruim 38.000 katten de weg naar huis kwijt. Deze zwervende katten zijn meestal niet gesteriliseerd en krijgen vaak vele nestjes. Jaarlijks vangt de Dierenbescherming meer dan 10.000 verdwaalde katten op, waaronder ook veel moederpoezen met pasgeboren kittens.

Chipplicht katten

Van 83% van de katten die we binnenkrijgen kunnen we de eigenaar niet achterhalen, omdat ze niet gechipt zijn. In Nederland moeten honden verplicht gechipt worden. De Dierenbescherming pleit ook voor een landelijke chipplicht voor katten. Zo kunnen we katten sneller herenigen met hun baasje en voorkomen we dat ze onnodig lang in het dierenasiel moeten blijven. Ook kunnen we het dumpen van katten tegengaan omdat we de eigenaar kunnen traceren. Deze kittens waren misschien nog te jong voor een chip, maar voor veel andere katten die we vinden kan een chip veel dierenleed voorkomen.De kans dat we de eigenaar achterhalen van deze vijf kittens is zeer klein. Gelukkig zijn ze goed opgevangen! We houden jullie op de hoogte over Florine, Felicia, Friso, Frappo en Finley.