Mooie donatie voor onze opvang

Op dinsdag 29 november mocht het asiel in Hoofddorp een flinke gift in ontvangst nemen van de Meerwinkel. Olivier Bongers, manager van het kringloopbedrijf Meerwinkel bij Meerlanden N.V. en Felix Buijs, vrijwilliger bij Meerwinkel kwamen langs om de cheque te overhandigen. Jaarlijks wordt een deel van de opbrengst van het kringloopwarenhuis gereserveerd om maatschappelijke organisaties te ondersteunen. Deze keer ging de donatie van maar liefst € 2.000 naar de dieren bij SDO Haarlemmermeer.

Mooie donatie voor onze opvang

Meerwinkel is meer dan alleen een kringloopwinkel met tweedehandsspullen. Zij bieden ook plek aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en werken actief aan de ontwikkeling van haar medewerkers. Met ruim 29 participatiemedewerkers en 40 vrijwilligers zet Meerwinkel zich ook in voor regionale goede doelen en activiteiten.

Rick Braam, coördinator van de opvang, is enorm blij met de prachtige donatie. Er is ook al een bestemming voor gevonden. “In het dierentehuis in Hoofddorp worden zowel honden als katten opgevangen. Veel katten ervaren stress van de langslopende honden. Helaas is dit niet te voorkomen maar we kunnen er wel voor zorgen dat de katten de honden minder zien door raamfolie of een andere zichtafscheiding aan te brengen in de kattenafdelingen”, aldus Braam, “Daarnaast zullen we ook op andere manieren de stress voor de katten te verminderen door ze voldoende afleiding te geven. Bijvoorbeeld door het plaatsen van drinkfonteinen, het realiseren van schuilplekjes en voldoende speeltjes/krabplanken op de afdelingen neer te leggen”.
Tijdens een korte rondleiding kwamen de heren van de Meerwinkel meer te weten over het reilen en zeilen in de opvang. Met hun gulle gift wordt het tijdelijke verblijf van de dieren weer een beetje prettiger. Namens de honden en katten in het asiel: nogmaals bedankt!