Onze klusjesman wint een prijs

De Stichting Ida Zilverschoon reikt prijzen uit aan een organisatie of een natuurlijk persoon die zich in bijzondere zin positief hebben onderscheiden op het gebied van de bescherming van dieren en/of het voorkomen en bestrijden van dierenmishandeling. Deze keer is onze vrijwilliger Nico Zonneveld één van de winnaars en hij mocht deze op 09 januari 2020 in ontvangst nemen.
Onze klusjesman wint een prijs
Er gaat altijd heel veel aandacht naar ons werk en met name naar de dieren die wij helpen. Dat is natuurlijk heel begrijpelijk, maar een organisatie als de onze kan niet zonder de mensen die die hulp bieden. Dan is het leuk als er ook initiatieven zijn die de mens achter de hulp in het zonnetje wil zetten. In onze branche is dat bijvoorbeeld de Stichting Ida Zilverschoon. Deze stichting reikt (jaarlijks) prijzen uit aan een organisatie of een natuurlijk persoon die zich in bijzondere zin positief hebben onderscheiden op het gebied van de bescherming van dieren en/of het voorkomen en bestrijden van dierenmishandeling.
De Dierenbescherming kent deze Stichting en draagt dan ook vrijwilligers voor om zo onze mensen in het zonnetje te kunnen zetten. De prijs die daarbij gewonnen wordt is voor de plek waar de vrijwilliger werkzaam is, maar mag besteed worden door de winnaar. Dit jaar zijn er verschillende mensen voor gedragen en is de Dierenbescherming ook in de prijzen gevallen in meerdere categorieën. Zowel de groep vrijwilligers van de Wildopvang Krommenie en DANK (DierenAmbulance Noord Kennemerland) hebben de groepsprijs gewonnen, maar onze Nico Zonneveld heeft de individuele prijs in ontvangst mogen nemen.

Nico krijgt de Ida Zilverschoon Prijs uitgereikt door regiomanager Eva de Ridder

Wij als SDO zijn super trots dat onze Nico gewonnen heeft en vinden dit meer dan rechtvaardig. Nico komt al ruim 6 jaar bij ons over de vloer als onze klusjesman. Door zijn handige handen zijn er al heel wat reparaties gemaakt waar niet alleen onze dierenvrienden van hebben geprofiteerd maar waar ook het personeel dolblij mee is. Het doel dat hij heeft gekozen is ook meer dan nodig. Onze Nico wil zijn prijzengeld spenderen aan het opknappen van onze dakjes op de speelvelden van de honden. De dakjes zijn een donaties geweest van ruim 9 jaar geleden en hebben al heel wat honden schaduw gegeven in de hete zomers en als paraplu gefunctioneerd in de rest van de seizoenen. Maar vooral een geliefd speelobject van de viervoeters. Een groot deel van het hout is aan vervanging toe en dit kan nu gerealiseerd worden mede dankzij Nico en natuurlijk ook nog eens door Nico zelf. Nico namens de honden bedankt voor je inzet van de afgelopen jaren en je hebt de prijs dubbel en dwars verdiend!