Zwaargewonde kitten gedumpt in Hoofddorp

In Hoofddorp werd een reismandje gevonden waarin een zwaargewonde kitten zat van ongeveer zes maanden oud. Dierenambulance Noord-Holland Zuid haalde het gedumpte katje op en bracht hem naar onze dierenopvang. De ernstige verwondingen die we bij de dierenarts ontdekten, moeten afschuwelijk veel pijn gedaan hebben.
Zwaargewonde kitten gedumpt in Hoofddorp

Update vind je onderaan

Spoedoperatie

We denken dat de wonden in de nek en rug van het katertje, dat we inmiddels Spirit hebben genoemd, zijn veroorzaakt door een flinke hondenbeet. Deze pijnlijke verwondingen bleken er al een tijdje te zitten, want een groot deel van de huid was uitgedroogd en ontstoken en scheurde van het lijfje af. De dierenarts greep direct in, hij verwijderde tijdens een operatie alle dode huid en maakte de wond goed schoon. Dit leverde een indrukwekkende 'ritssluiting' op.

Spirit werd na binnenkomst direct geopereerd en dat leverde een indrukwekkende 'ritssluiting' op.

Meer ellende voor Spirit

In eerste instantie leek de grootste ellende nu wel voorbij. We hoopten dat Spirit rustig kon opknappen in onze dierenopvang, maar er blijkt meer aan de hand te zijn. Door de pijn bewoog Spirit niet zoveel, maar toen hij zich na zijn eerste operatie beter voelde en stukjes wilde lopen, merkten we dat hij mank liep en dat zijn knieën voortdurend uit de kom schoten. Op een lage bank springen lukte hem al niet. Opnieuw lieten we Spirit onderzoeken. De dierenarts ontdekte een oude breuk en het lijkt erop dat zijn beide kniebanden zijn afgescheurd, omdat er te veel speling zit in zijn knieën. Hierover weten we meer na onze afspraak bij het Medisch Centrum voor Dieren (MCD) in Amsterdam. We houden jullie op de hoogte.

"Spirit is zo ontzettend lief en nieuwsgierig. Hij doet het ondanks alle verwondingen hartstikke goed. We geven hem alle aandacht die hij nodig heeft, maar we willen hem er zo graag helemáál bovenop helpen!" -Michella, medewerker Dierenopvang Haarlemmermeer

Hoop voor Spirit

Spirit is een levendig en vriendelijk katertje. Ondanks alle pijn die hij te verduren heeft gehad in zijn jonge leventje, is hij nieuwsgierig naar zijn omgeving en naar iedereen die bij hem in de buurt komt. De operaties die Spirit nog moet ondergaan aan zijn pootjes zijn kostbaar en kosten veel tijd. En dat hebben we 100% voor hem over. Spirit verdient een fijne toekomst en een liefdevolle baas die bij hem past en we doen er dan ook alles aan om hem 'up and running' te krijgen.