Adoptie asieldier

Voor ieder dier vinden wij een nieuw huisje, of het dier nu jong, oud, moeilijk of makkelijk is. Wij laten dieren nooit inslapen, omdat ze te lang bij ons zouden zitten. Ieder dier krijgt gewoon een kans om een passend baasje te vinden. Het maakt ons niet uit hoe lang het duurt. Al hopen we natuurlijk dat ieder dier zo snel mogelijk een baasje vindt.

Nieuwe huisgenoot

Ben jij op zoek naar een nieuwe huisgenoot? Wij vinden het belangrijk dat je goed bent voorbereid en ingelicht voordat je een huisdier aanschaft. Onze dierverzorgers zijn je hierbij graag van dienst.

Kat in dierenasiel Alkmaar

Adoptieprocedure

Geïnteresseerd in één van de honden of katten in ons dierentehuis? Kom langs om kennis te maken! Als je ver weg woont, raden we je aan vooraf even te bellen, dan kunnen we het dier dat je wilt ontmoeten een paar uur voor je vasthouden. Als je bij ons langs komt, vergeet dan niet je legitimatiebewijs mee te nemen!

Hond

Je bent geïnteresseerd in één van onze honden. Als je bij ons langs komt, houden we eerst een gesprekje. We bespreken wat het dier nodig heeft en wat voor thuissituatie jij kunt bieden. Komen die behoeften overeen? Dan mag je de hond ontmoeten, we halen hem/haar dan voor je op. Je maakt samen met één van onze dierverzorgers een wandeling met de hond. Gaat dit allemaal goed? Ben jij nog steeds enthousiast en toont de hond interesse? Dan kunnen jullie nader kennismaken op onze speelweide, waar de hond los kan. Heb je thuis nog een hond? Neem de hond dan mee, want ze moeten het natuurlijk goed met elkaar kunnen vinden.

Een makkelijke gezinshond waarmee je direct een klik hebt, kan soms dezelfde dag nog mee naar huis. Bij wat moeilijkere honden of honden met een rugzakje vinden we het belangrijk dat je eerst een band opbouwt. We vragen je dan een aantal keren langs te komen (ook als je ver weg woont).


Kat

Je bent geïnteresseerd in één van onze katten. We nemen je dan mee naar de kat in de kattenkamer. Is er direct een klik? Dan neem je de kat direct mee naar huis.


Geen match?

We streven altijd naar een goede match, maar het kan zijn dat het na thuiskomst toch niet klikt. Is de plaatsing niet succesvol? Neem dan contact met ons op! We kunnen nog wat tips geven en bespreken wat de beste oplossing is. Als het echt niet gaat, kun je het huisdier binnen een maand kosteloos terugbrengen.


Meer informatie

Wil je meer informatie over tarieven, specifieke asieldieren of andere zaken? Neem contact met ons op!