Opvang thuis

Dierentehuis Alkmaar vangt jaarlijks tientallen kittens op. De kittens verblijven tot ze gezond en sterk zijn bij één van onze medewerkers of vrijwilligers thuis. Deze dierverzorgers en vrijwilligers nemen zo nodig ook honden mee naar huis die moeten aansterken of socialiseren. In een huiselijke situatie leren de dieren omgaan met andere huisdieren, stofzuigers, de deurbel en nog veel meer.

Plaatsbare kittens

Kittens zijn er in verschillende soorten en maten. We verzorgen jonge kittens die om de paar uur flesvoeding nodig hebben (ook 's nachts), we verzorgen ook verwilderde kittens die we zo goed mogelijk proberen klaar te stomen voor een huiselijke situatie. En soms krijgen we ook moederpoezen met kittens binnen. Als de kittens oud, groot en sterk genoeg zijn, kunnen we ze plaatsen. We zetten ze dan als plaatsbaar op onze website.

Wij vinden het belangrijk om een goed behandelde en gechipte kitten aan je mee te geven. Wil jij graag een kitten? Houd dan onze website in de gaten!   

Aangesterkte en gesocialiseerde honden

Ook de honden die bij onze medewerkers thuis verblijven, zetten we pas op de website als ze 'baasklaar' zijn. Sommige honden hebben net wat meer socialisatietrainingen nodig. We plaatsen ze niet als ze nog niet klaar zijn voor een nieuwe baas.

Gastgezinnen

Wij maken dankbaar gebruik van onze vrijwilligers die zich opgeven als pleeggezin.  Lijkt het u leuk om pleeggezin te worden? Bel of mail ons dan voor meer informatie.