Huisvesting

Omringd door natuur

Ons dierenopvangcentrum is omringd door natuur- en recreatiegebieden. We kunnen met onze honden daarom mooie wandelingen maken.

Verblijf katten

De katten verblijven in ruime, lichte ruimten met allerlei soorten mandjes, krabpalen, kleedjes en speeltjes. Dierentehuis Alkmaar (in Purmerend) heeft 6 kattenkamers met uitloop naar een buitenruimte. Elke kat heeft zijn of haar eigen kamer. Katten die sociaal zijn met andere katten kunnen ook samen in een verblijf geplaatst worden.

De katten die net binnenkomen verblijven eerst een tijdje in quarantaine. Dit om eventuele verspreiding van ziekten te voorkomen. Zijn ze nagekeken door de dierenarts en gezond verklaard? Dan komen ze in de kattenkamers terecht.

Verblijf honden

De honden zitten in kennels die gekoppeld zitten aan buitenkennels. Ze kunnen de hele dag in en uit lopen. We laten de toegang tot de buitenkennels in de zomer zo lang mogelijk open. In de winter doen we de buitenkennels iets eerder dicht, vanwege de kou. Elke hond heeft natuurlijk een mand, kleedjes , en speeltjes in zijn of haar kennel. Onze honden krijgen 2 x per dag eten. De honden hebben allemaal een eigen kennel. Honden die sociaal zijn kunnen wel lekker samen wandelen, of samen spelen op 1 van onze speeldvelden.

We laten de honden een paar keer per dag buiten op één van onze speelweiden. Ook gaan de honden minimaal 1 x per dag lekker mee wandelen.