Vermist huisdier

Dierenasielen, zoals Dierentehuis Alkmaar, die aangesloten zijn bij de Dierenbescherming plaatsen dieren die zwervend zijn aangetroffen op de website mijndieriszoek.dierenbescherming.nl.

De Dierenbescherming kan niet garanderen dat dit te allen tijde direct gebeurt. Ook is niet van alle dieren die binnengebracht worden de precieze herkomst bekend. Het kan dus ook zo zijn dat een vermist dier wel in ons dierentehuis (of een ander dierenasiel in de buurt) wordt binnengebracht, maar niet op de website staat. Is je huisdier vermist? Neem altijd even contact met ons op.

Amivedi

Staat jouw dier niet tussen de gevonden dieren en is hij ook niet bij ons asiel gebracht? Meld hem dan als vermist aan op Amivedi. Je kan ook informeren bij het centrale nummer van Amivedi: 0900-2648334.

Is jouw gevonden dier niet bekend bij Amivedi , dan kun je contact opnemen met de dierenambulance uit jouw gemeente. Dit geldt ook als je een gewond dier gevonden hebt. Voor de regio Alkmaar bel je Dierenambulance Noord-Kennemerland: 072- 515 00 85 of 06 – 224 952 96 en voor de regio Castricum, Akersloot en Limmen bel je Dierenambulance Kennemerland: 0251 – 215 454 (na 18:00 uur: 06 – 295 780 48).

Chippen en registreren

Heeft jouw dier een chip, check dan op www.chipnummer.nl of je dier goed geregistreerd staat. Wij adviseren je zo snel mogelijk het dier vermist op te geven bij de dierenambulance in je buurt, om zo onnodige kosten te voorkomen als hij toch opgehaald wordt.

Belangrijk om te weten

Dieren die in ons dierenasiel worden binnengebracht, komen de eerste veertien dagen niet in aanmerking voor herplaatsing. Deze periode is bij de wet vastgelegd. Na twee weken gaan we op zoek naar een nieuw baasje. Omdat we niet kunnen garanderen dat we binnengebrachte dieren altijd kunnen matchen met een vermist-melding, raden we aan om zelf periodiek te informeren of een vermist dier misschien bij ons is binnengebracht. Dit om te voorkomen dat je vermiste dier onverhoopt wordt geplaatst bij een nieuw baasje.