< Terug naar overzicht

Dierentehuis Alkmaar gaat tijdelijk verhuizen.

Lokaal

10 december 2019

Helaas zijn we door de slechte staat van het pand genoodzaakt de deuren op de Bergerweg 185 te sluiten en de aanwezige dieren en de medewerkers tijdelijk te verhuizen naar Purmerend. Het is vanuit gezondheids- en veiligheidsrisico’s niet meer acceptabel hier nog veel langer te blijven. Naar verwachting zullen wij in februari/maart 2020 verhuizen.

Voormalige locatie Dierenopvangcentrum Waterland

Deze oude locatie van de Dierenbescherming in Purmerend ligt niet ver van Alkmaar en is daarom een geschikte locatie om als tijdelijk onderkomen voor Dierentehuis Alkmaar te dienen. De komende tijd zullen wij besteden om het leegstaande pand in Purmerend weer geschikt te maken voor de opvang van honden en katten. Het voormalige opvangcentrum in Purmerend voldeed voor de sluiting al aan de gestelde eisen die nodig zijn voor het opvangen van dieren, maar is destijds door het overbodig worden van een opvang gesloten. Er zullen daarom slechts een aantal kleine aanpassingen nodig zijn, waarna het voor zowel onze medewerkers als voor de dieren die er vanuit Alkmaar naartoe verhuizen een enorme kwaliteitsverbetering zal zijn.

Wat betekent het voor de bewoners van de regio Alkmaar?

Voor de bewoners van gemeenten Alkmaar, Bergen, Heiloo, Heerhugowaard en Langedijk die een melding maken van een gevonden of gewond dier, blijft de Dierenambulance Noord-Kennemerland het gebruikelijke meldpunt. De dieren worden opgehaald en zullen dan naar de Purmerendlocatie, aan de Westerweg 70 worden gebracht. Voor meldingen van gewonde dieren vanuit de gemeente Castricum blijft het aanspreekpunt de Dierenambulance Kennemerland. Wel brengen we deze opgehaalde dieren waarschijnlijk naar Dierentehuis Kerbert in IJmuiden  (Heerenduinweg 8) in plaats van naar de locatie in Purmerend. Deze route is efficiënter. Dit zullen we de komende tijd verder uitwerken, nadere informatie volgt binnenkort.

Voor bewoners die afstand willen doen van hun dier zijn er twee mogelijkheden. Men kan met het dier naar de locatie in Purmerend rijden, ongeveer 25 minuten. Indien men niet in staat is zelf naar de opvang te rijden kan men de dieren ook naar een de locatie van de Dierenambulance Noord Kennemerland (DANK) brengen op de Alexander Flemingstraat 35 in Alkmaar. Wij zullen dan zorgen dat de dieren diezelfde dag alsnog naar de opvang in Purmerend worden vervoerd. Men dient wel vooraf telefonisch een afspraak te maken.

Hoe lang blijft de tijdelijke opvang van dieren in Purmerend?

Het is afhankelijk van de afspraken die de Dierenbescherming met de verschillende gemeenten heeft over de voortgang van of een nieuwbouw locatie of een andere oplossing hiervoor. Tot die tijd kunnen wij in elk geval de dieren en de mensen op deze zeer geschikte en mooie locatie in Purmerend de juiste zorg bieden. Zodra hier nieuws over te melden is, zullen wij dat met jullie delen.