Organisatie

Dierentehuis Alkmaar is onderdeel van de Dierenbescherming. We vangen honden en katten op uit Alkmaar en omstreken. Daarnaast bieden we pension aan katten.


Verzorging

In ons dierentehuis werken 4 vaste medewerkers (waarvan 1 parttime) en ongeveer 35 betrokken vrijwilligers. We verzorgen onze asiel- en pensiondieren met veel liefde. Twee van onze dierverzorgers trainen met de honden en één van onze vrijwilligers houdt zich bezig met het socialiseren van de moeilijke honden. Vanaf 8 uur beginnen we met het openen van de hokken (zodat dieren van hun binnenverblijf naar het  buitenverblijf kunnen) en we halen de bakjes (zoals kattenbakken) leeg. Om 9 uur maken we tijd voor een kopje koffie, om samen de dag goed te beginnen en de taken te verdelen. Vanaf half 10 maken we schoon, richten we de verblijven weer in, knuffelen we de dieren en nog veel meer. De dieren krijgen hoogwaardig voer en veel aandacht. De honden kunnen op ons speelplein spelen en (als het niet te druk is) laten onze vrijwilligers de honden uit in het nabijgelegen park met meer. 

Op zoek naar een asieldier?

Ben je op zoek naar een leuke kat of hond? Snuffel eens tussen onze asieldieren! Misschien vind je bij ons wel je nieuwe huisgenootje!

Dier afstaan?

Wil je een dier naar ons dierenopvangcentrum brengen? Neem altijd vooraf contact met ons op om een afspraak te maken en lees deze pagina goed door.


Euthanasie

De Dierenbescherming voert geen euthanasie uit op dieren, tenzij vastgesteld wordt dat het in het kader van dierenwelzijn en mensenwelzijn, onvermijdelijk is. De Dierenbescherming beschikt over een professioneel Euthanasieprotocol. In een voorkomend geval wordt nauwgezet volgens dit protocol gehandeld. Het protocol is op aanvraag per e-mail beschikbaar. Vermeld in de aanvraag je naam- en adresgegevens.