40 honden in ons dierentehuis

Volle bak bij ons dierentehuis: we verwelkomden deze week 40 honden waarvan afstand is gedaan. Met een zogeheten ARV (Animal Rescue Vehicle) zijn de honden bij ons gebracht.

40 honden in ons dierentehuis

Onze medewerkers stonden direct klaar om de honden te wassen, te behandelen en liefdevol op te vangen. De dieren waren er niet slecht aan toe, maar hadden wel dringend een ‘onderhoudsbeurt’ nodig.

Hoe gaat het met de honden?

De eigenaar heeft om privéredenen hulp gezocht en afstand gedaan van de honden. Het gaat om allerlei kruisingen van kleine rassen (zoals Chihuahua of Yorkshire Terriër) die tussen de 3 weken en 6 jaar oud zijn. Ze zijn goed gevoed en hebben een vriendelijk karakter, maar zijn niet allemaal gesocialiseerd. Niet alle hondjes zijn zindelijk, ze hebben duidelijk niet aan de riem leren lopen en kunnen nog wel wat sociale vaardigheden leren. “Je kunt je voorstellen dat, bij zoveel hondjes in huis, de individuele zorg die ze nodig hebben tekort schiet", vertelt dierverzorger Agnes Sol. “Het is niet meer te controleren. Ik zou het zelf ook niet redden met zoveel honden in huis.” Voor de eigenaar was het geen makkelijke beslissing, maar we zijn blij met het besluit afstand te doen, voor een betere toekomst voor zowel dier als mens.

hond dierenarts

We werken hard om de honden klaar te stomen voor adoptie. Vlooien, tandproblemen, lange nagels, bulten en andere medische kwalen worden aangepakt. De dierenartsen hebben de honden gevaccineerd en de 13 reuen gecastreerd.

Interesse?

De 40 honden krijgen liefdevolle, intensieve zorg en aandacht van onze asielmedewerkers en gastgezinnen die dag en nacht klaar staan. Een deel van de honden zoekt een baasje via Ik Zoek Baas. De nestjes met pups verblijven nog bij gastgezinnen, onder andere om in een sociale omgeving op te groeien. We houden jullie op de hoogte over de honden. Als de pups oud en gezond genoeg zijn, komen ze op www.ikzoekbaas.nl te staan.

Dierentehuis Kennemerland helpen?

Jaarlijks vangt de Dierenbescherming zo'n 25.000 dieren op in haar asielen. Sommige zijn ziek of zwervend aangetroffen, gedumpt of kunnen niet langer door hun eigenaar verzorgd worden. Bij ons krijgen ze de opvang en zorg die ze verdienen. Jouw steun is hierbij onmisbaar!

Kom in actie