Over ons

Dierentehuis Kennemerland is een dierenasiel/-pension van de Dierenbescherming in de mooie kustplaats Zandvoort. Het heeft vooral een regiofunctie. Zwerfdieren uit de gemeenten Bloemendaal, Haarlem, Heemstede en Zandvoort worden hier opgevangen.

Over ons

Daarnaast vangen we sinds 15 november 2020 ook zwerf- en afstandshonden op uit de gemeenten Beverwijk, Castricum, Heemskerk, Uitgeest en Velsen. In het dierentehuis zijn een aantal beroepskrachten werkzaam. Samen met zo'n 60 vrijwilligers wordt alles in goede banen geleid.

Het asiel geeft uitvoering aan de wettelijke zorgplicht van de gemeenten voor de opvang van zwerfdieren. Gemeenten moeten zwerfdieren twee weken lang opvangen. De opvang voor deze eerste twee weken wordt dan ook betaald door de gemeenten. Uiteraard is dit verre van voldoende om alle rekeningen te betalen. De dieren verblijven over het algemeen langer dan die paar weken bij ons. Met de inkomsten uit adopties van asieldieren, de opbrengst van het pension en vooral gulle giften van onze donateurs proberen we het hoofd boven water te houden.

Plaatsingsgelden

Voor elk dier dat geadopteerd wordt door een nieuwe eigenaar, berekenen wij plaatsingsgeld. Aangezien we slechts voor de eerste twee weken van verblijf van zwerfdieren subsidie krijgen, zijn wij genoodzaakt deze kosten in rekening te brengen. In het asiel krijgen alle honden en katten de nodige inentingen en eventueel medische behandelingen. Ook worden ze gechipt, ontwormd en ontvlooid. Je bent dus gegarandeerd van een dier met een paspoort en de nodige gezondheidschecks door onze dierenarts.


Euthanasie

De Dierenbescherming voert geen euthanasie uit op dieren, tenzij vastgesteld wordt dat dit in het kader van dierenwelzijn, onvermijdelijk is. De Dierenbescherming beschikt over een professioneel euthanasieprotocol. In een voorkomend geval wordt nauwgezet volgens dit protocol gehandeld. Heb je vragen hieromtrent, neem dan per e-mail contact met ons op. Vermeld daarbij in ieder geval de reden van je vraag en je naam- en adresgegevens.