Bo en kids

Half februari heeft ons dierentehuis een moederhond met maar liefst zes pups (3 teefjes en 3 reutjes) van vier weekjes oud opgevangen. Waarschijnlijk was dit niet het eerste nestje van moeder Bo en ze vond het prima dat wij een deel van de zorg overnamen.
Bo en kids

Ook al brengt zo’n nest puppy’s enorm veel werk met zich mee, het is natuurlijk voor de medewerkers van onze hondenafdeling ook wel weer erg leuk. We doen er van alles aan om de jonge hondjes zoveel mogelijk indrukken mee te geven. Daarom zitten ze een deel van de dag in een ren in onze ontvangsthal waar van alles gebeurt. Op die manier kunnen we ook allemaal meehelpen om de pups op tijd naar buiten te dragen zodat ze snel zindelijk worden. Maar daar blijft het niet bij! De diertjes zijn al ingeënt door de dierenarts en gaan zelfs op bezoek bij groep 1 en 2 van een basisschool.

Natuurlijk is het voor ons superbelangrijk dat de pups straks goed terecht zullen komen dus zullen we heel zorgvuldig zijn in het selecteren van nieuwe baasjes. Voor ons hoort daar ook zeker bij dat er niet met de hondjes gefokt gaat worden en zullen we ze op onze kosten laten castreren of steriliseren. U begrijp dat dit allemaal veel geld kost. Wilt u ook meehelpen om deze diertjes een goede toekomst te geven? Doe dan een donatie via deze site!

Op Facebook hebben we al een ‘prijsvraag’ gehad waarin mensen konden meedenken voor leuke namen (het is Alpha, Bravo, Charlie, Delta, Echo en Fox geworden) en kon je hun eerste stapjes buiten en op de kattenafdeling zien. Vind je het leuk om te volgen hoe het gaat met de pups? We zetten regelmatig een berichtje op onze Facebookpagina.

Dierentehuis Kennemerland helpen?

Jaarlijks vangt de Dierenbescherming zo'n 25.000 dieren op in haar asielen. Sommige zijn ziek of zwervend aangetroffen, gedumpt of kunnen niet langer door hun eigenaar verzorgd worden. Bij ons krijgen ze de opvang en zorg die ze verdienen. Jouw steun is hierbij onmisbaar!

Kom in actie