Brett was gebroken

Ondanks dat Brett nog maar 5 jaar oud is, kon hij bij binnenkomst nauwelijks op zijn poten staan. Hij was vuil en sterk vermagerd, maar werd liefdevol verwelkomd bij Dierentehuis Kennemerland, waar de schrik er bij onze collega’s goed inzat. Net nadat hij in zijn kennel was geïnstalleerd, troffen ze hem aan in een plas van braaksel en bloed. De dierenarts stond al bovenaan Bretts ‘plan de campagne’, maar werd nu met spoed geraadpleegd.

Brett was gebroken

Ondraaglijke pijn

Brett bleek behoorlijk uitgedroogd. De dierenarts legde hem aan het infuus en onderzocht zijn bloed. Uit het onderzoek bleek dat hij ook drie open botbreuken in zijn staart had. Arme Brett moet ondraaglijke pijn hebben gevoeld, ondanks dat bleef hij vriendelijk. Zijn staart was niet meer te redden en is geamputeerd. Pijnstilling en antibiotica geven gelukkig zichtbaar verlichting.

Brett ziek

Intensieve zorg

Onze dierverzorgers wijken niet van zijn zijde en bieden hem intensieve zorg. Brett kon eten niet goed verdragen. Hij had last van waterige ontlasting en moest steeds braken. Aan het begin kreeg hij daarom ieder uur kleine beetjes gevoerd, om de boel binnen te houden. Nu krijgt hij steeds een beetje meer met langere tussenpozen, tot hij weer normaal kan eten. Alles staat nu in het teken van zijn herstel. Onze asielmedewerkers doen er alles aan om hem er weer bovenop te krijgen. We houden jullie op de hoogte over Brett!