Goliath heeft een nieuw thuis!

Goliath stonk een uur in de wind. Van zijn gebit was weinig over toen hij bij onze dierenopvang binnenkwam. Ook was hij 5 tot 10 kilo te licht, waardoor hij niet onder narcose kon voor zijn broodnodige gebitsbehandeling. De 12-jarige schapendoes Goliath kwam samen met Duitse herder David verwaarloosd bij ons binnen. Voor David was het helaas al te laat. Na twee weken konden we niks meer voor hem doen… Maar gelukkig knapte Goliath wel op! We vertellen je graag hoe het nu met hem gaat.
Goliath heeft een nieuw thuis!
verwaarloosde hondGoliath stonk een uur in de wind toen hij bij ons binnenkwam. Hij werd een aantal keer goed gewassen.

Moeite met eten

Stap 1 was het op gewicht krijgen van Goliath. Hij kreeg gedoseerd speciale voeding. Goliath kon niet meer kauwen, waardoor hij in één klap z’n portie brokken opschrokte en alles weer in z’n geheel uitspuugde. Onze dierverzorger Christel voerde hem kleine beetjes geweekte brokken uit de hand. Zo bleef zijn voeding wel binnen en kon hij aansterken. Christels geduld en zorg werden beloond.

slecht gebit hondVan Goliaths gebit was weinig over. Dat maakte eten moeilijk voor hem.

Opknappen

Goliath werd zichtbaar blijer, gewoonweg omdat hij iedere dag genoeg eten en water kreeg, en omdat hij liefdevolle aandacht kreeg van Christel en onze andere medewerkers. Naarmate de tijd vorderde werd Goliath steeds levendiger en gezonder. Ook zijn gebit kon eindelijk aangepakt worden. Zo kon de zoektocht naar een geschikt baasje beginnen. Gelukkig was er genoeg interesse in Goliath en vonden we voor hem een perfecte match.

dierverzorger dierenasielDierverzorger Christel ontfermde zich direct over Goliath en gaf hem intensieve zorg.
goliath goed doelGoliath knapte gelukkig weer op!

Goliath heet nu Koos

Zijn nieuwe baasjes gaven hem de naam Koos. “Koos is een tevreden hond, eten blijft zijn grote hobby! We hebben even moeten zoeken i.v.m. zijn gebit waar niet meer zoveel van over is”, vertelt zijn nieuwe baas. Koos heeft in zijn nieuwe huis ook twee ‘vriendinnen’, een teckel en een Schotse collie. De drie honden kunnen het goed met elkaar vinden. Ze spelen en slapen samen, het liefst op de bank. Ook het lopen gaat steeds beter, z’n wandelingen worden steeds wat langer. Al vindt hij andere honden nog steeds spannend, “we leiden Koos dan af met snoepjes”. En ook van de poes weet hij niet zo goed wat hij denken moet, “maar hij blijft er rustig onder.”

nieuw baasje"Koos is een tevreden hond."
We zijn opgelucht dat Goliath zo goed terecht is gekomen. Inmiddels is hij op gewicht, is zijn gebit hersteld (voor zover dat kon) en ziet zijn vacht er weer mooi uit. “We zijn superblij met Koos! Hij verdient het zo om lekker te genieten van zijn hondenleventje en we hopen hem nog een flink aantal jaren bij ons te mogen hebben”, besluit zijn nieuwe baas.

help ons reddenWe zijn blij dat het zo goed gaat met Goliath!