Grote groep katten

Op 21 april jl. heeft de dierenpolitie ons gevraagd om een groep van elf katten in de opvang op te nemen. De eigenaar van deze katten was met spoed opgenomen omdat het niet goed met haar ging en de katten konden niet verzorgd worden door de familie.
Grote groep katten

Elf dieren is natuurlijk ook best veel. Daar kwam nog bij dat alle dieren niet gesteriliseerd of gecastreerd waren omdat de eigenaar van plan was ermee te gaan fokken. De katten leefden met z’n allen in een driekamerappartement. Bij binnenkomst bleken de katten besmet te zijn met de darmparasiet Giardia. De dieren moesten direct behandeld worden en hun verblijven iedere dag ontsmet. Bij Giardia is gewoon schoonmaken niet voldoende, zeker niet in onze opvang waar meerdere honden en katten leven.

Mensen zien vaak op allerlei sites dat (ras)kittens voor veel geld worden aangeboden en denken met het fokken van dieren snel rijk te worden. En steeds weer blijkt dat er wel iets meer bij komt kijken dan het bij elkaar zetten van een kater en een poes. Alles groeit de mensen al snel boven het hoofd vooral als de dieren ziek worden of blijken te zijn. Om deze dieren te helpen neemt de Dierenbescherming dan de zorg over. Vaak is de eigenaar niet in staat ook maar iets bij te dragen aan de kosten die hierdoor ontstaan.

En die kosten lopen snel op: de behandeling en het testen van de Giardia voor 11 katten alleen al komt op bijna €1.100. Daarna moeten de dieren nog worden ingeënt, gechipt en gecastreerd (1 kater)/gesteriliseerd (10 poezen). Hierom deze crowdfunding.

Helpt u mee om deze lieve katten weer een gezond en mooi toekomst te bieden?

Dierentehuis Kennemerland helpen?

Jaarlijks vangt de Dierenbescherming zo'n 25.000 dieren op in haar asielen. Sommige zijn ziek of zwervend aangetroffen, gedumpt of kunnen niet langer door hun eigenaar verzorgd worden. Bij ons krijgen ze de opvang en zorg die ze verdienen. Jouw steun is hierbij onmisbaar!

Kom in actie