Huisregels

Voor het volgen van de lessen op onze hondenschool gelden een aantal huisregels. Hieronder hebben wij deze op een rijtje gezet. Wij verwachten van jou als cursist dat je je aan deze regels houdt:

1. Inenting

Je hond moet volledig ingeënt zijn. De trainer kan je vragen naar het inentingsbewijs van je hond.

2. WA-verzekering

Je bent zelf altijd verantwoordelijk voor je hond. We gaan ervan uit dat je een WA-verzekering voor je hond hebt afgesloten. Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen valt de hond onder je gewone WA-verzekering. Controleer dit voor de zekerheid en sluit indien nodig een aanvullende dekking af.

3. Materiaal voor de training

Je hebt nodig:

  • Een leren of stoffen riem;
  • Een niet-corrigerende halsband;
  • Een speeltje;
  • Beloningsbrokjes;

Neem deze spullen elke les mee! Afhankelijk van het gedrag van de hond kan blijken dat je ander trainingsmateriaal nodig hebt (bijvoorbeeld een klikker). Als je de behoefte hebt om bijvoorbeeld een Gentle Leader te gebruiken, doe dit dan altijd in overleg met de trainer. Dit soort hulpmiddelen kunnen letsel bij de hond veroorzaken als ze niet op de juiste manier gebruikt worden. De trainer zal je hierover adviseren. Het gebruik van prikbanden en anti-trektuigen is niet toegestaan.

4. Huiswerkkaart en stempelkaart

Bij inschrijving krijg je een huiswerkkaart of stempelkaart (afhankelijk van de leeftijd van de hond). Neem deze kaart(en) iedere les mee!

5. Honden los

Op onze hondenschool lopen de honden een moment van de les los. Dit kan vooraf, na afloop of tijdens de les zijn. Wanneer ze loslopen, let je altijd goed op het gedrag van je hond. Indien nodig grijp je in (of op aanwijzing van de trainer). Het kan zijn dat de trainer het (nog) niet verantwoord vindt om je hond los te laten lopen. Houd in dat geval je hond aangelijnd en volg de aanwijzingen van de trainer.

6. Poep opruimen

Voordat je naar de training komt, heb je je hond goed uitgelaten. Mocht je hond toch zijn behoefte op het veld doen, ruim dit dan netjes op.

7. Maagtorsie

Geef je hond één uur vooraf en één uur na afloop van de training geen eten. Als hij kort voor of na een inspanning eten krijgt, bestaat er een kans dat de maag van de hond kantelt (maagtorsie). Als je hond een maagtorsie heeft, wordt de maag afgesloten waardoor gassen de maag niet meer uitkunnen. Dit kan in korte tijd dodelijk zijn, omdat de maag dan kan scheuren.

8. Rust

Als je met je hond naar de hondenschool bent geweest, onderneem dan de rest van de dag geen andere activiteiten met hem. Hij is moe en heeft rust nodig.

9. Afmelden

Afmelden kan tot vlak voor de les via de mail gh.bunschoten@dierenbescherming.nl, of eventueel via Facebook.
Als je drie keer zonder afmelding niet op de les bent geweest, volgt uitschrijving. Als je dan toch verder de lessen wilt volgen, moet je opnieuw het cursusgeld betalen. Kun je een keer niet? Vergeet je daarom niet af te melden voor de les!