Uitval lessen

Soms kan de cursus niet doorgaan door slechte weersomstandigheden. Meestal wordt er een uur voorafgaand aan de cursus besloten of de cursus wel of niet doorgaat.

Wil je weten of de les doorgaat? Bekijk dan uiterlijk een uur voordat je naar ons toe zou komen het nieuws op de site of bekijk onze Facebook-pagina.

Waarom geen les bij langdurige regen?

Honden jonger dan ongeveer tien maanden hebben een vacht die nog niet (helemaal) bestand is tegen de regen. Langdurig in de regen staan is voor hen geen pretje en kan hen koud en doorweekt maken. Ook voor jou is het moeilijk om je te concentreren op de les als de regen in je gezicht slaat. Bij onweer kan het gevaarlijk zijn om op een open terrein te zijn. Als het langdurig en flink regent of onweert is er geen cursus. Bij een losse bui of lichte miezer zijn we er wel.

Waarom geen les bij strenge vorst en/of gladheid?

Strenge vorst brengt ongemak met zich mee voor mens en hond. Het is dan te koud om goed les te kunnen geven. Bij temperaturen van 5 graden onder nul, bij sneeuw, ijzel of gladheid is er waarschijnlijk geen cursus.

Waarom geen les bij zeer warm weer?

Het komt niet vaak voor, maar als het warmer is dan 30 graden is het voor de hond te warm om actief bezig te zijn. Honden kunnen niet zweten en raken hun warmte slecht kwijt op een ondergrond die lang door de zon is opgewarmd. Er ontstaat dan risico op oververhitting. Bij temperaturen boven de 30 graden is er geen cursus.