Cursusinformatie

Cursus Gehoorzame Huishond

Welkom bij de Gehoorzame Huishondschool van de Dierenbescherming! Wij zijn blij jou als cursist te mogen ontvangen. Jij en je hond zijn bij ons in goede handen. De lessen zijn praktijkgericht en bedoeld om je te begeleiden in de opvoeding van je hond.

We streven naar een leuke (gezins)hond waar je veel plezier aan beleeft. Uitgangspunt is een positieve training, die leuk is voor mens en dier. Onze school voldoet aan de kwaliteitsnormen van de Dierenbescherming en wordt hier regelmatig op gecontroleerd. Zo zijn onze trainers volgens de modernste inzichten geschoold.

De Dierenbescherming vindt het opvoeden van honden belangrijk. Een goed opgevoede hond veroorzaakt immers geen overlast in de samenleving en draagt zo bij aan een positief imago van de hond. Ook vindt de Dierenbescherming het belangrijk om eigenaren van asielhonden meteen na plaatsing te begeleiden met de (her)opvoeding van de nieuwe hond. Hiermee geleiden we eventueel probleemgedrag direct in goede banen, waardoor (onnodig) terugbrengen van de hond naar het asiel wordt voorkomen.

We zijn ook van mening dat het goed is puppyeigenaren meteen na aanschaf te begeleiden bij de opvoeding van de pup. Zo voorkomen we dat hij/zij probleemgedrag ontwikkelt en kunnen we ons richten op het ontwikkelen van gewenst gedrag.

Alle honden zijn welkom bij Gehoorzame Huishond Bunschoten. De Dierenbescherming hanteert daarom een laag tarief.

Vragen

De cursus Gehoorzame Huishond houdt zich bezig met onderstaande vragen:

  • 'Hoe kan ik mijn puppy socialiseren?'
  • 'Hoe kan ik mijn hond beter laten luisteren?'
  • 'Hoe leer ik mijn hond nieuwe dingen aan?'
  • 'Hoe herken ik wat mijn hond wil of voelt?'

Waarom een cursus?

Een goede relatie met je hond is de basis van een plezierig leven samen. Een goede relatie krijg je niet zomaar. Positief trainen en consequent respectvol handelen zijn van belang. Je leert tijdens de cursus ‘Gehoorzame Huishond’ veel over je hond, zijn behoeften, leerprocessen van de hond en de hondentaal. Tijdens de cursus krijg je handvatten aangereikt die je helpen bij het opbouwen van een goede relatie. We werken ook aan de opvoeding van je hond. Samen met jou zorgen we ervoor dat je hond goed of nog beter in onze maatschappij mee zal draaien.

Voor wie is de cursus ‘Gehoorzame Huishond’?

Alle ras en niet-rashonden vanaf 8 weken oud zijn welkom. Ook moeilijkere honden zijn van harte welkom! Een hond is nooit te oud om te leren. De eigenaar is minimaal 18 jaar oud.

Hoe geven we les?

De basis van onze lessen is gestoeld op moderne, hondvriendelijke technieken. Een lesjaar bestaat uit 30 a 35 lessen. We geven les aan de hand van thema´s. Dit vergemakkelijkt het leerproces en geeft houvast wat betreft de onderwerpen die van specifiek belang zijn voor jou en jouw hond. Aan de hand van een leskaart houden we de voortgang bij. Als je alle leerstof en oefeningen voldoende onder de knie hebt, behaal je de stempels die nodig zijn om het diploma ´Gehoorzame Huishond´ te krijgen. Bij onze cursus zijn er geen vaste instroommomenten in het jaar. Mits er plaats is, kun je op elk gewenst moment beginnen. De cursusgroepen worden ingedeeld naar leeftijd en niveau van de combinatie.

Belangstelling? Meld je aan voor een proefles of neem contact met ons op: gh.bunschoten@dierenbescherming.nl