Drie piepjonge puppies gevonden in Deventer

Woensdag 28 oktober 2020 bracht Dierenambulance Overgelder drie pasgeboren puppy's bij ons binnen, die zijn gevonden in Deventer. De hondjes waren nog geen dag oud, het navelstrengetje zat er nog aan. Het gaat vermoedelijk om Staffordpups.
Drie piepjonge puppies gevonden in Deventer

De hondjes zijn omstreeks twee uur, half drie 's middags achtergelaten in een kinderrugtas van Walt Disneys 'Frozen' aan de Diepenveenseweg in Deventer, aan de achterzijde van het station. Een voorbijganger vond de rugzak met de hondjes in de fietsenstalling en gaf deze aan een medewerker van de Nederlandse Spoorwegen, waarna de dierenambulance werd ingeschakeld.

Opvang in gastgezin

Bij binnenkomst in het dierenasiel hebben wij de pups eerst opgewarmd. Pasgeboren hondjes kunnen hun temperatuur nog niet goed reguleren. Daarna zijn de pups overgebracht naar een gastgezin waar ze alle benodigde zorg krijgen. Ze worden warm gehouden en krijgen acht keer per dag de fles. Gelukkig drinken ze goed. Ook moeten de buikjes gemasseerd worden om de darmen op gang te helpen. De komende dagen zijn spannend. Als de pups die goed doorkomen, moeten ze flink aansterken.
Politieonderzoek

De politie heeft een onderzoek ingesteld en vraagt om tips. Mensen die een persoon met deze rugtas hebben gezien in de buurt van het station of camerabeelden hebben van de achterzijde van het station, worden verzocht zich te melden. Ook mensen, die iemand kennen met een (vermoedelijk Stafford) teef die nu zonder pups zit, worden verzocht contact op te nemen. Mogelijk zegt de eigenaar van de moederhond dat de pups dood zijn geboren. Mensen die meer denken te weten kunnen bellen met telefoonnummer 0900-8844 van de Dierenpolitie Deventer o.v.v. 2020511781.