Vermist huisdier

Dierenasiel de Kuipershoek plaatst dieren die zwervend zijn aangetroffen op Amivedi. De Dierenbescherming kan niet garanderen dat dit te allen tijde direct gebeurt.

Ook is niet van alle dieren die binnengebracht worden de precieze herkomst bekend, het kan dus ook zo zijn dat een vermist dier wel in een asiel wordt binnengebracht, maar niet op de website wordt geplaatst. We raden daarom aan om ook altijd contact op te nemen met het asiel in je buurt, wanneer je huisdier vermist is.

Amivedi

Mis je een dier neem dan contact op met Amivedi door te bellen met het centrale nummer van Amivedi: 0900-2648334. Is het vermiste dier niet bekend bij Amivedi, dan is het belangrijk dat je het dier als vermist opgeeft en lees onze zoektips.

Chippen en registreren

Heeft jouw dier een chip, check dan op www.chipnummer.nl of je dier goed geregistreerd staat. Wij adviseren je zo snel mogelijk het dier vermist op te geven bij de dierenambulance in je buurt, om zo onnodige kosten te voorkomen als die toch opgehaald wordt.

Belangrijk om te weten

Dieren die in onze asielen worden binnengebracht, komen de eerste veertien dagen niet in aanmerking voor herplaatsing. Deze periode is bij wet vastgelegd. Na twee weken gaan de asielen op zoek naar een nieuw baasje. Omdat we niet kunnen garanderen dat asielen binnengebrachte dieren altijd kunnen matchen met een vermist-melding, raden we aan om zelf periodiek te informeren of een vermist dier misschien in het asiel is binnengebracht. Dit om te voorkomen dat jouw vermiste dier onverhoopt wordt geplaatst bij een nieuw baasje.

Ophalen in het asiel

Als je dier bij ons is ondergebracht en je komt hem/haar ophalen, neem dan je eigen legitimatiebewijs, het entingsboekje en/of een foto van je dier mee. We moeten tenslotte wel zeker weten dat het jouw dier betreft. Omdat wij kosten hebben moeten maken voor de opvang van je dier brengen wij de kosten hiervan in rekening. De kosten zijn uiteraard afhankelijk van de duur van het verblijf, de uitgevoerde (medische) handelingen en de manier waarop het dier bij ons is binnengebracht.