Vrijwilligerswerk

Katten verzorgen in het dierenasiel, op de dierenambulance rijden, zwerfkatten vangen. Het is allemaal werk van duizenden vrijwilligers die zich belangeloos voor dieren inzetten.

De Dierenbescherming is trots op al deze vrijwilligers; zonder hen zou het werk niet gedaan kunnen worden.

Ook bij dierenasiel De Kuipershoek in Klarenbeek werken toegewijde vrijwilligers. De Kuipershoek biedt opvang en herplaatsing, voor honden, katten, konijnen en knaagdieren. In opdracht van de gemeente Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Lochem, Voorst, Zutphen verzorgt het dierenasiel de opvang van alle zwerfdieren. Naast zwerfdieren vangt het dierenasiel ook dieren op waarvan afstand wordt gedaan door de eigenaar.

Als er vacatures zijn bij de Kuipershoek, zijn deze te vinden in de vacaturebank:
Naar de vacaturebank van de Dierenbescherming

Gastgezinnen

Voor sommige dieren kiezen we ervoor om ze tijdelijk op te vangen in een gastgezin. Denk bijvoorbeeld aan zieke dieren en dieren waarvan het baasje is overleden. Deze dieren worden bij een gastgezin ondergebracht, terwijl er gezocht wordt naar een nieuw thuis. Een gastgezin kan 24 uur per dag aandacht en zorg bieden die deze dieren nodig hebben.

Lees hier meer over gastgezinnen bij de Kuipershoek

Kittenopvang

Wanneer je een kitten wilt aanschaffen via dierenasiel de Kuipershoek word je vaak doorverwezen naar de kittenopvang. Door de vele aanwezige dieren is het risico op infecties in het asiel hoog. Kittens hebben nog geen weerstand om tegen infecties te vechten. Dit is een goede reden om ze uit het asiel te houden tot ze meer weerbaar zijn.
Lees hier meer over de kittenopvang