Hoe gaat het nu met de gevonden rugzakpups?

Een week geleden kreeg de Dierenambulance Overgelder een melding van een achtergelaten Walt-Disneyrugzakje met een wel erg opmerkelijke inhoud: drie pasgeboren puppy's. We zijn nu een goeie week verder en hoe maken de Staffordpups het nu
Hoe gaat het nu met de gevonden rugzakpups?

Het waren spannende dagen voor de drie puppy’s van nog geen week oud. Bij het gastgezin worden ze nu met alle zorg en liefde omringd. Helaas was vanaf het begin te zien dat het met een van de drie puppy’s niet goed ging. Het drinken ging moeizaam en hij sterkte niet aan, terwijl zijn broer en zus juist gulzig de aangeboden flesjes melk naar binnen ‘schrokten’.

Kleine Olimar heeft het helaas niet gered.

Trieste beslissing

Begin deze week is de dierenarts weer geraadpleegd om nog eens goed naar Olimar, het donkerbruine reutje te kijken. Helaas bleek dat Olimar het door een levensbedreigende en pijnlijke afwijking niet ging redden. De dierenarts raadde aan niet langer te wachten en Olimar uit zijn lijden te verlossen. Een trieste beslissing, maar vanuit dierenwelzijnsoogpunt de beste.

Het middagdutje van Charlie (links) en reutje Louie.

Charlie en Louie

De andere pups doen het supergoed en gaan nu door het leven als Charlie (witte pup) en Louie (lichtbruine pup). Beide jonkies zijn levendig en groeien als kool. Louie is nu zelfs al 500 gram, dat is al 200 gram meer dan toen hij bij het gastgezin binnenkwam. Hij krijgt daarom zijn eigen afgemeten flesje melk, want anders wordt hij te dik, hij ontpopt zich als een ware schrokop. Teefje Charlie daarentegen is een rustige meid die haar flesje veel kalmer leegdrinkt. Louie en Charlie beginnen al lekker te wennen aan deze nieuwe wereld waarin huishond Maximus als pleegvader ook een oogje in het zeil houdt.

Maximus houdt ook slapend kleine Charlie goed in de gaten.