Hoe gaat het nu met pechvogel Wormpje?

Afgelopen winter werd er een uitgemergeld katertje bij ons binnengebracht door de dierenambulance. Aan zijn vieze vacht, bedroevend slechte gebit en een gewicht van 2,51(!)kg was te zien dat hij een tijdje had rondgezworven. Hoewel we al vermoedden dat er misschien meer aan de hand was dan je aan de buitenkant kon zien, zijn we vol goede moed aan de slag gegaan om het arme diertje weer topfit te krijgen.
Hoe gaat het nu met pechvogel Wormpje?

Oplappen en aansterken

Tijdens het oplappen van dit katertje bleken onze vermoedens niet ongegrond. Het arme dier had ook nog eens een flinke worminfectie, wat een pech! Liefkozend hebben we hem daarom Wormpje genoemd. Gelukkig was Wormpjes worminfectie goed te behandelen en na een castratie en een gebitsoperatie, waarbij al zijn tanden getrokken moesten worden, knapte hij al snel op. Dappere Wormpje doorstond alle behandelingen niet alleen goed, hij sterkte ook nog eens snel aan en bleef die lieve, blije en vrolijk miauwende kat.

Zo kwam Wormpje bij ons binnen.

Dubbel pech

Helaas kwam er geen einde aan de pech voor Wormpje. Al snel bleek hij ook last van zijn oren te hebben. Deze kwaal was moeilijker te behandelen en op één oor sloegen de behandelingen zelfs helemaal niet aan. Na maandenlange zorg en alles aan het oor geprobeerd te hebben, van verschillende soorten antibiotica tot het inroepen van externe hulp, bleef het maar ontsteken. Het oor opereren was uiteindelijk de enige mogelijkheid die overbleef.


Redders in nood

Deze operatie was geen goedkope ingreep en daarnaast moest het door een externe dierenarts uitgevoerd worden. We besloten daarom een crowdfundingsactie voor Wormpje op te zetten. Hier hebben jullie massaal op gereageerd, waardoor we het geld zo bij elkaar hadden! Dat was geweldig, want hierdoor kon Wormpjes oor onder narcose grondig geïnspecteerd en schoongemaakt worden. Dit is heel goed gegaan en na al die maanden van pech en ongemak is Wormpje nu eindelijk klachtenvrij. Wellicht zal het oor gevoelig blijven, maar het ergste is voorbij. Bedankt alle gulle gevers, jullie zijn de redders in nood voor Wormpje geweest!

Hoe gaat het nu met Wormpje?

En dan komt nu nog het allerbeste nieuws: Wormpje heeft een fijn thuis gevonden! Na alle ellende kan hij eindelijk zijn leventje voortzetten bij lieve baasjes in zijn eigen huis. En dat bevalt hem prima: "Wormpje voelde zich al vrij snel thuis en het gaat goed met hem. Hij is heel nieuwsgierig en kent het begrip 'personal space' niet. Ook niet bij onze buurkat die hij graag beter wil leren kennen. De buurkat is nog een beetje bang, maar dat komt misschien wel goed. Wormpje lijkt best verdrietig als ze dan toch weer wegrent. Alsof hij een maatje wil hebben. Waarschijnlijk komen we binnenkort nog een keertje langs voor een kattenmaatje voor Wormpje!" vertellen zijn nieuwe baasjes. We zijn ontzettend blij om te zien dat Wormpje het zo naar zijn zin heeft. Daar hebben we dit allemaal voor gedaan!