Houdt u van unieke dierennamen, kijk dan eens in het asiel!

Voor creatieve originele dierennamen moet u in het asiel zijn. Want met 5 verschillende Tijgers is het lastig zoeken en communiceren. Maar hoe kom je nu aan telkens weer nieuwe orginele namen

Houdt u van unieke dierennamen, kijk dan eens in het asiel!

Wanneer je op internet zoekt naar leuke dierennamen dan staan de volgende namen altijd bovenaan de lijst; Diezel, Dikkie, Tijger, Luna, Max en Simba. Superleuke namen, maar niet heel uniek in een asiel. In het computersysteem op zoek gaan naar een kat genaamd Tijger is erg lastig en een ware zoektocht. Gelukkig werken we ook met registratienummers die voor elke kat uniek zijn. Maar een kat of hond roepen bij zijn nummer is natuurlijk niet gezellig of leuk. Daarom is het in het asiel een uitdaging om elke kat of hond een unieke naam te geven. En dan komen de meeste bijzondere creaties naar voren.

Zo heeft één medewerker de gewoonte om dieren te vernoemen naar haar toekomstige vakantiebestemmingen. Hierdoor hebben we door de jaren heen diverse roadtrips kunnen volgen. Zo is ook kat Calgary aan zijn naam gekomen. Hoewel deze medewerker graag de wereld over reist wil Calgary dat absoluut niet. Hij wil liever achter de geraniums zitten en dan het liefste wel bij zijn toekomstige eigenaar op schoot.

Dieren krijgen ook vaak een verwijzing naar vindplek of situaties. Zo maakte de vinder van kat Mistake een grote fout. De vinder was ervan overtuigd dat het zijn kat was en daarom had hij hem mee naar huis genomen. Thuis kregen de hond en kat meteen ruzie en bleek hij dus niet hun eigen kat. Hierdoor is de kat vernoemd als Mistake. Mensen kunnen Mistake fout inschatten. Zo kan het lijken alsof hij zin heeft in een wilde kroelpartij maar soms kan hij dan toch ineens uitvallen. Mistake zoekt nu zijn mister of lady Right.

Hood is een hond die vernoemd is naar een gave film. Er kwamen 3 Stafford honden binnen die allemaal een naam nodig hadden. De medewerker had de avond ervoor een leuke film gezien en daarom kregen de honden de namen Robin, Hood en Locksley. Inmiddels zijn Robin en Locksley herplaatst en bleef Hood alleen over in het asiel. Dit vindt hij verschrikkelijk, hij vindt mensen geweldig en wil het liefst de hele tijd, continu en altijd bij je zijn. Dus wie geeft Hood een goede mood