Jaaroverzicht dierenasiel de Kuipershoek

Het nieuwe jaar is al een paar weken onderweg en in dierenasiel de Kuipershoek is iedereen al druk bezig met het redden, voeden, trainen en herplaatsen van de dieren in 2019. Er kan met trots teruggeblikt worden op het jaar 2018. Er zijn veel hoogte- en helaas ook dieptepunten geweest en daarvan brengen we jullie graag op de hoogte.

Jaaroverzicht dierenasiel de Kuipershoek

Het asiel in Klarenbeek is verantwoordelijk voor een groot aantal gemeenten. In deze gemeenten zijn wij verantwoordelijk voor het ondersteunen en eventueel opvangen van alle vondelingen. Dit hebben we weer fanatiek gedaan in samenwerking met Dierenambulance Overgelder.
Afgelopen jaar hebben we 148 vondeling honden, 768 vondeling katten en 384 vondeling overige dieren opgevangen. Dit is een behoorlijke aantal, maar we krijgen ook via andere wegen dieren in ons asiel. Het kan zijn dat mensen niet meer voor hun dier kunnen zorgen en dat ze afstand doen.
Daarnaast werken we goed samen met de politie en landelijke inspectiedienst LID. Ook worden er zwangere poezen bij ons binnengebracht en wij hebben dit jaar bijvoorbeeld 65 geboren kittens mogen opvangen. Daarnaast vangt het asiel veel schuwe katten op. In het afgelopen jaar hebben wij 214 schuwe katten gevangen. Deze katten kunnen niet benaderd worden en worden diervriendelijk gevangen. Daarna worden ze medische nagekeken en worden ze geneutraliseerd en gechipt. Wanneer ze niet gelukkig worden van een klein huis met daarin mensen, zoeken we voor hen een buitenplaats zoals een boerderij. Die zijn er helaas niet heel veel en daarom zoeken veel schuwe katten nog steeds een leuke buitenplaats.

Gelukkig blijven de meeste dieren niet lang in het asiel en vinden ze een nieuw adres. Veel dieren vinden ook hun baasjes weer terug. Bijna alle vondeling honden vinden hun baasje terug, mede dankzij hun chip. Helaas zijn er nog veel vondeling katten niet gechipt en daarom vond van de 768 vondelingen maar 165 hun baasje terug. Het is daarom verstandig om altijd je dier te chippen en te registreren zodat hij niet onnodig in het asiel komt.

We zien veel dieren voorbij komen en niet alle dieren kunnen wij onthouden. Maar er zijn verhalen die ons altijd bijblijven, die misschien pijn doen maar meestal gelukkig eindigen. Hierbij een paar voorbeelden.

Op 9 december 2018 kregen wij een wandelende tak binnen. Ook heeft het asiel 37 schildpadden opgevangen. Daarnaast krijgen wij altijd een behoorlijke variatie aan vogels binnen zoals parkieten, Agapornis maar ook één Lori en één pauw.

Verder was er pupje Flicka. Met haar 12 weken oud was ze achterlaten en gevonden in een doosje. In het asiel was ze behoorlijk ziek en kon ze eerst geen eten binnenhouden. We hebben haar helemaal opgelapt en ze groeide op tot een grote stoere meid. Ze is inmiddels herplaatst bij een super lief gezin.

Ook Doos en Ductape zijn na een pittige start op 29 oktober 2018 goed terecht gekomen. Zoals de naam al verraadt, waren ze in een doos met ductape gevonden en uiteindelijk in het asiel terecht gekomen. Het waren geweldige leuke diertjes en daarom heeft het ook niet lang hoeven duren voordat ze herplaatst waren.

Dit zijn maar enkele verhalen van alle geweldige dieren die wij opvangen. Dag in dag uit vangen we dieren met liefde op en proberen ze te herplaatsen. Samen met social media en kranten proberen we de dieren te herplaatsen en dat hopen ook in 2019 met succes te kunnen doen.