Keurmerk Opvang voor De Kuipershoek

De Kuipershoek heeft het Keurmerk Opvang gekregen. Dit keurmerk beoordeelt de kwaliteit van de tijdelijke opvang van gezelschapsdieren in opvangcentra met oog op dierenwelzijn en bemiddeling. Daarbij wordt gelet op zaken als hygiëne, de gezondheid en het welzijn van de dieren.
Keurmerk Opvang voor De Kuipershoek

Dierenwelzijn op niveau

Beheerder Marcel van den Berg en zijn team zijn trots op het behalen van het keurmerk. Het is een bevestiging dat De Kuipershoek professioneel te werk gaat en het dierenwelzijn op een hoog peil heeft staan. Zo wordt onnodige stress bij de dieren voorkomen en blijven de dieren zo gezond mogelijk. Het keurmerk is sinds het bestaan, nu zo’n vijf jaar, door 35 opvangcentra aangevraagd. 21 van hen hebben het keurmerk gekregen, waaronder 15 opvangcentra van de Dierenbescherming. Het gaat dan niet alleen om de opvang van honden en katten, maar ook van konijnen, cavia’s, fretten en andere knaagdieren. De uitvoering van het keurmerk ligt in handen van een onafhankelijke, certificerende instelling: Verin.

Professionele aanpak

Mensen die graag een dier willen adopteren uit het asiel, kunnen aan het Keurmerk Opvang zien dat ze met een professioneel asiel te maken hebben, waar de zaakjes goed geregeld zijn. Maar ook gemeenten zijn erbij gebaat. In Nederland is de opvang van zwervend aangetroffen huisdieren primair een taak van gemeenten. Zij besteden deze taak meestal uit aan een opvangcentrum. Bij een dierenopvang met het keurmerk weten ze dat er sprake is van een professionele bedrijfsvoering.