Medewerkers dierenasiel volgen cursus omgaan met konijnen

De dierenbescherming geeft de mogelijkheid aan medewerkers en vrijwilligers om hun kennis bij te spijkeren met een van de fantastische cursussen. Deze cursussen verschillen enorm. Het kan gaan van omgang met klanten, werken met Excel en gedragscursussen voor verschillende dieren. Het volgen van cursussen is enorm belangrijk. Hierdoor kunnen wij onze dieren de beste zorg aanbieden.

Medewerkers dierenasiel volgen cursus omgaan met konijnen

Een aantal weken geleden hebben de medewerkers van dierenasiel de Kuipershoek een cursus gevolgd voor de omgang met konijnen en het aanbieden van verrijking aan konijnen. Veel mensen weten niet dat je konijnen heel veel kunt leren en dat ze daar ook gelukkig van worden. Door voer verrijking aan te bieden, zullen ze mentaal uitgeput worden. Ook kun je konijnen met lekkere groentes ook trucjes aanleren. Door deze opdrachten in rust uit te voeren zijn de konijnen rustiger in de omgang. Dit is voordelig voor zowel het konijntje als de medewerker.


De medewerkers en vrijwilligers die de cursus hebben gevolgd zullen deze kennis ook zoveel mogelijk proberen over te brengen op zijn/haar collega’s. De bovenstaande foto’s laat zien hoe een medewerker samen met vrijwilligers en stagiaires een uitdagend voerverijkings speeltje in elkaar zet.


Mochten jullie nog geweldige ideeën hebben, stuur ze dan zeker even door naar onze email: asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl