Melden van zwerfkatten

Melden van zwerfkatten

Voorkom dat een kat geen zwerfkat wordt.

Katten die weglopen, na een angstige vlucht de weg naar huis niet meer vinden, worden achtergelaten of botweg gedumpt. Deze komen niet altijd in een dierenopvangcentrum (asiel) terecht. Ze moeten noodgedwongen zien te overleden op straat of in de natuur. Deze katten verwilderen en sluiten zich vaak aan bij andere zwerfkatten. Veel van deze katten zijn niet ‘geholpen’ waardoor er elk jaar ook nog eens nieuwe kittens bijkomen. Zo’n groep kan voor overlast voor mensen zorgen, maar ook voor de dieren zelf is zo’n leven geen pretje.

Ten eerste is het belangrijk dat eigenaren voorkomen dat hun huisdier een zwerfkat wordt.

Katteneigenaren zijn zelf verantwoordelijk voor hun dier en met de onderstaande tips word het risico kleiner dat een huiskat een zwerfkat wordt.

  • Laat je kat chippen en registeren, hierdoor kan je kat altijd weer naar jou terug gebracht worden.
  • Doe je kat een veilig, duidelijk zichtbaar halsbandje om, hierdoor voorkom je dat je kat voor een zwerfkat wordt aangezien.
  • Meld vermissing van je kat (of een gevonden kat) bij amivedi.nl, hierdoor vergroot je de kans dat je kat snel teruggevonden wordt.
  • Laat je kat ‘helpen’, hierdoor voorkom je (ongewenste) nestjes.
  • Is het al te laat en zitten er zwerfkatten in de buurt, meld overlast door zwerfkatten bij de Dierenbescherming.

Melden van zwerfkatten.

Dierenasiel de Kuipershoek vraagt aan de mensen in de regio om zwerfkatten te melden bij het asiel. Samen met u en uw buurtbewoners kan dan naar een diervriendelijke, effectieve oplossing worden gezocht. Voor zwerfkattenproblemen binnen de regio kan de zogenaamde Trap, Neuter, Return (TNR) methode worden ingezet. Hierbij worden zwerfkatten gevangen, gecastreerd of gesteriliseerd en weer teruggezet. Mocht de kat herplaatsbaar zijn, dan gaan we op zoek naar een fijn huis voor de kat.

Heeft u last van zwerfkatten in uw wijk, dorp, camping of andere locatie neem dan contact op met Dierenasiel de Kuipershoek via telefoonnummer 055-5068600

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Dierenasiel de Kuipershoek / T 055 506 8600 / asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl