Vergeet de oudjes niet

Een aantal maanden geleden heeft de dierenbescherming extra aandacht gegeven aan de oudjes in de asielen. In deze periode is er door een mooie campagne extra aandacht gevraagd voor oude honden, katten en knaagdieren. Deze campagnes zijn nodig en zetten deze dieren in het zonnetje. Van de 25.000 duizend dieren die de Dierenbescherming elk jaar opvangt zijn er 5.000 acht jaar of ouder. Omdat veel van deze oudere dieren meer zorg nodig hebben en daardoor ook meer kosten, zijn ze vaak moeilijk plaatsbaar. Veel nieuwe baasjes zijn bovendien huiverig om een asieldier op leeftijd in huis te nemen, omdat in veel gevallen sneller afscheid moet worden genomen dan bij jongere dieren.

Veel van onze oudjes van de campagne zijn al herplaatst, maar het asiel heeft momenteel nog meerdere oudjes in het asiel zitten die niet vergeten mogen worden. Het is duidelijk te merken dat het moeilijker is om deze dieren te herplaatsen en zitten toch langer in het asiel. Daarom zetten we ze nog even extra in het zonnetje.

Diesel

Deze oude heer heeft een zelfstandig leventje. Hij is nu 10 jaar oud en hij weet na al die jaren precies wat hij wilt. Zo weet hij precies welk gezelschap hij wel en niet leuk vind. Kleine kinderen en andere dieren moet hij niet zoveel van hebben. Hij wil het liefst het rijk voor zichzelf hebben. Verder wil hij graag naar buiten maar verder is hij lekker lui. Wel heeft een gevoelige huid en door de juiste ondersteuning in voer kan hij hier prima mee leven.

Yelle

Deze echte Mechelaar is zo gek op mensen en zijn baas. Hij wil de hele tijd je een plezier doen en probeert alle commando’s direct uit te voeren. Hij is misschien 12 jaar oud maar zo voelt hij zich zeker niet. Hij gedraag zich als een jonge pup. Eigenlijk moet hij wel wat rustigere aan doen en daarvoor heeft hij een fijn rustig huis nodig zonder andere dieren.

Storm

De naam storm klinkt misschien heel spannend maar eigenlijk is het een verlegen, zachtaardig dametje van 10 jaar oud. Ze kan wat eenkennig zijn en zoekt de aandacht van haar baas graag op en komt sporadisch op schoot liggen. Het liefst gaat ze alleen op pad, zowel buiten als binnen. Bij een rustig huis kan deze storm gaan liggen.

Sheeva

Sheeva heeft lang in een huisje mogen leven maar toch is ze door afstand bij ons binnengekomen in het asiel. Ze komt graag bij je langs voor een aai en een knuffel op haar moment maar enorme drukte kan ze niet waarderen. Dit miniatuur dametje van 10 jaar oud komt graag bij je liggen en geniet van aandacht.