Adoptie asieldier

Naar Ik Zoek Baas

Ben je op zoek naar een nieuwe huisgenoot? Kom dan kennis maken met de asieldieren in onze opvang.. Wij vinden het belangrijk dat je goed bent voorbereid en ingelicht voordat je een huisdier aanschaft. Onze dierverzorgers zijn je hierbij graag van dienst.

Hond adopteren

Samen met een asielmedewerker wordt bepaald of een hond geschikt is voor jouw situatie en of je de hond kunt bieden wat hij/zij nodig heeft. Na de kennismaking in de ontvangsthal, mag je als aspirant-baas een eindje met de hond wandelen.

Graag willen we dat alle volwassenen in het gezin kennis komen maken met de hond. Mocht je al een hond hebben, neem deze dan ook mee naar het asiel. Zo kunnen de honden kennis maken met elkaar op de speelweide, want tussen beide honden moet het ook klikken!

Wij kunnen de hond een paar dagen voor je reserveren zodat je er nog eens goed over na kunt denken. Daarnaast wordt er aangeraden om nogmaals met de hond te wandelen voor de definitieve aanschaf.

Gratis hondentraining voor nieuwe asielhondeneigenaren

Dierenasiel de Kuipershoek vindt het belangrijk dat nieuwe eigenaren van een asielhond samen met hun hond een gedegen training krijgen om zo de band met elkaar snel te versterken en eventueel probleemgedrag aan te pakken. Asiel de Kuipershoek is dan ook erg blij dat, speciaal voor nieuwe eigenaren van deze asielhonden, dat de verschillende trainingscentra gratis interessante mogelijkheden bieden. Lees er hier meer over.

Kat adopteren

Geïnteresseerden mogen in de kattenverblijven om kennis te maken met de katten. Dan blijkt vanzelf of het klikt tussen mens en kat. Verder kunnen de medewerkers achtergrondinformatie over de katten geven. Wij kunnen de kat een paar dagen reserveren, zodat je er nog eens goed over na kunt denken.

Konijn adopteren

Konijnen zijn actieve, slimme dieren die we alleen in koppels plaatsen, omdat ze in hun eentje minder gelukkig zijn. Als je al een konijntje hebt, kun je bij ons terecht voor een maatje. We helpen je met het koppelen van jouw konijntje met een nieuw konijn. Wij koppelen konijnen door het tweetal in een neutrale omgeving te zetten. Klikt het en weet je zeker dat je dit konijn mee naar huis wilt nemen? Dan mogen jullie samen naar huis.

Tarieven adoptie

Uiteraard brengt de adoptie van een huisdier kosten met zich mee. Hier vind je een overzicht van de tarieven per adoptie per dier.

Rechten en plichten

Je wordt meteen officieel eigenaar van het dier. Hiertoe teken je een overeenkomst met het asiel en betaal je een vergoeding. Het asiel zorgt voor:

  • een gezondheidscheck door de dierenarts, inentingen, wormen- en vlooienkuur, identificatiechip bij de hond
  • een gezondheidscheck door de dierenarts, inentingen, castratie of sterilisatie, wormen- en vlooienkuur, identificatiechip bij de kat
  • een gezondheidscheck door de dierenarts, entingen tegen myxomatose en VHS en castratie van de ram (konijn)


Mensen die een kitten aanschaffen krijgen een doorverwijsformulier mee voor een gratis sterilisatie of castratie van de kat wanneer deze oud genoeg is.

Het asiel geeft alleen dieren af die voor zover bekend gezond zijn. Chronische kwalen worden aan de nieuwe eigenaar gemeld. Blijkt binnen 14 dagen echter toch dat het dier ziek is, dan kan men op kosten van het asiel de asieldierenarts bezoeken, als deze op het asiel aanwezig is. Dit na telefonisch overleg met het asiel.

Meer over dit onderwerp