Vrijwilligerswerk

Ook bij het dierenasiel werken toegewijde vrijwilligers. De Swinge in Drachten draagt zorg voor de opvang, verzorging en het herplaatsen van zwerf- en afstandsdieren voor de gemeentes Smallingerland, Opsterland, Ooststellingwerf en Weststellingwerf. We vangen voornamelijk honden en katten op, maar ook konijnen en knaagdieren.

Katten verzorgen in het dierenasiel, op de dierenambulance rijden, zwerfkatten vangen. Het is allemaal werk van duizenden vrijwilligers die zich belangeloos voor dieren inzetten. De Dierenbescherming is trots op al deze vrijwilligers; zonder hen zou het werk niet gedaan kunnen worden.

Vacatures voor vrijwilligers zijn hier te vinden:
Naar de vacaturebank van de Dierenbescherming

Verlanglijstje

Regelmatig wordt er naar het dierenasiel gebeld met de vraag of we nog spulletjes kunnen gebruiken. Het antwoord is bijna altijd: "Ja, heel graag!"
Kijk hier voor ons verlanglijstje

Gastgezinnen

Jonge dieren of dieren op leeftijd hebben vaak extra zorg nodig. Het is daarom beter om hen tijdelijk onder te brengen bij een gastgezin. Daarom werken wij samen met gastgezinnen.

Lees hier meer over gastgezinnen bij De Swinge

Help de Swinge!

Wil jij je graag inzetten voor Dierenasiel de Swinge? Via onze crowdfunding-website kun jij je steentje bijdragen en ons helpen om zoveel mogelijk dieren te redden, op te vangen en te beschermen.

Bekijk de projecten