Vermist huisdier

Dierenasielen die aangesloten zijn bij de Dierenbescherming plaatsen dieren die zwervend zijn aangetroffen op de website mijndieriszoek.dierenbescherming.nl.

De Dierenbescherming kan niet garanderen dat dit te allen tijde direct gebeurt. Ook is niet van alle dieren die binnengebracht worden de precieze herkomst bekend. Het kan dus ook zo zijn dat een vermist huisdier wel in ons dierenasiel wordt binnengebracht, maar niet op de website staat. Is je huisdier vermist? Neem altijd even contact met ons op.

Mijn Dier is zoek

Staat jouw dier niet tussen de gevonden dieren en is hij ook niet bij ons of een dierenasiel in de buurt gebracht? Meld hem dan als vermist aan op Amivedi.

Chippen en registreren

Heeft jouw dier een chip, check dan op www.chipnummer.nl of je dier goed geregistreerd staat. Wij adviseren je zo snel mogelijk het dier vermist op te geven bij de dierenambulance in je buurt, om zo onnodige kosten te voorkomen als hij toch opgehaald wordt.

Belangrijk om te weten

Dieren die in onze dierenasielen worden binnengebracht, komen de eerste veertien dagen niet in aanmerking voor herplaatsing. Deze periode is bij wet vastgelegd. Na twee weken gaan we op zoek naar een nieuw baasje. Omdat we niet kunnen garanderen dat wij binnengebrachte dieren altijd kunnen matchen met een vermist-melding, raden we aan om zelf periodiek te informeren of een vermist dier misschien in ons dierenasiel is binnengebracht. Dit om te voorkomen dat jouw vermiste dier onverhoopt wordt geplaatst bij een nieuw baasje.

Amivedi

Je kunt ook informeren bij het centrale nummer van Amivedi: 0900-2648334. Is jouw gevonden dier niet bekend bij Amivedi, dan kun je contact opnemen met de dierenambulance uit jouw gemeente. Dit geldt ook als je een gewond dier gevonden hebt. Voor Smallingerland, Opsterland en Ooststellingwerf bel je Dierenambulance De Wouden: 06 - 20 45 43 12. Voor Weststellingwerf bel je Dierenambulance de Tjonger: 06 - 21 57 80 58.