Adoptie asieldier

Ben je op zoek naar een nieuwe huisgenoot? Kom kennismaken met de asieldieren in onze opvang?

Wij vinden het belangrijk dat je goed bent voorbereid en ingelicht voordat je een huisdier aanschaft. Onze dierverzorgers zijn je hierbij graag van dienst. Voor katten en konijnen kun je altijd langskomen om kennis te maken. Voor honden ontvangen we eerst graag een e-mail van je met dit ingevulde aanvraagformulier. Je kunt ons ook eerst even bellen.

Hond adopteren

Er bestaan veel verschillende hondenrassen met elk een eigen karakter. Niet elk ras past bij elke eigenaar en situatie. Denk je erover om een hond aan te schaffen? Dan is het slim je vooraf goed te laten informeren, om ervoor te zorgen dat er een succesvolle match ontstaat.

Zie je op onze website een hond die je aanspreekt? Stuur ons een e-mail met dit ingevulde aanvraagformulier in de bijlage, waarin je aangeeft wat je de hond voor thuissituatie kunt bieden. We nemen dan contact met je op om je meer informatie te verstrekken en om eventuele vragen te beantwoorden. Als jij en wij na dit gesprek nog steeds positief zijn over de match, maak je een afspraak om met de hond te wandelen. Na de wandeling bespreken we je ervaringen en kun je aangeven of je nog steeds geïnteresseerd bent.

Je kunt de hond hierna maximaal 3 dagen reserveren zodat je er thuis in alle rust over na kunt denken. Na deze 3 dagen horen wij of je de hond inderdaad wilt adopteren. Vervolgens kom je voor een 2e keer wandelen om te zien of de indrukken van de eerste keer bevestigd worden.

Als je thuis al een hond hebt en als je kinderen hebt, raden we je aan om hen minimaal 1 keer mee te nemen, om te zien of het goed gaat.

Als je niet meer twijfelt en ook wij zien het als een goede match, dan kun je de hond na de tweede wandeling meenemen ter adoptie. Mocht je toch nog twijfelen, dan kunnen we een derde wandeling inplannen.

Honden worden in het dierenasiel:

  • Indien nodig of gewenst, gesteriliseerd of gecastreerd
  • 1 á 2 maal geënt tegen Parvo en ziekte van Weil
  • Ontwormd en ontvlooid
  • Gechipt (inclusief registratie van de eigenaar bij Petbase)

Kat adopteren

Voordat je besluit om een kat aan te schaffen, raden wij je aan om goed na te denken over het karakter van de kat. Wat voor kat wil je? Een actieve, ondernemende kat, een schootkat of een kat die lekker z’n eigen gang gaat? Ook moet je rekening houden met je woon- en leefomstandigheden. Zo zal je op een appartement een kat moeten hebben die het liefst binnen zit, maar heb je een tuin of woon je in een rustige wijk? Dan kan hij/zij natuurlijk lekker naar buiten.

We proberen je zo goed mogelijk te helpen bij het maken van een keuze. We stellen je graag aan onze katten voor in de kattenkamer. Als je een kat hebt gevonden, kun je hem/haar in de meeste gevallen direct meenemen. Wij vragen je wel om zelf een goede reismand mee te nemen zodat je je nieuwe kat veilig kunt vervoeren. Heb je die niet, dan kun je een reismand bij ons aanschaffen (20 euro) of een reismand elders ophalen.

Let op: wij geven katten niet mee als ze vervoerd moeten worden in bijvoorbeeld kattenbakken, dozen, supermarkttassen of andere middelen die niet bedoeld zijn om dieren in te vervoeren. Ook kun je geen reismanden bij ons lenen. Neem als je komt kijken dus altijd voor de zekerheid een reismand mee.

Heb je via onze website al een kat op het oog? Ook dan kun je ons een ingevuld aanvraagformulier mailen, wij nemen dan snel contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Katten worden in het dierenasiel:

  • Gesteriliseerd/gecastreerd
  • 1 á 2 maal geënt tegen kattenziekte en niesziekte
  • Ontwormd en ontvlooid
  • Gechipt (inclusief registratie van de eigenaar bij Petbase)

Konijn adopteren

Konijnen zijn actieve, slimme dieren die we alleen in koppels plaatsen (tenzij je al een konijn hebt), omdat ze in hun eentje minder gelukkig zijn. Heeft een konijn een maatje? Dan liggen ze bij elkaar, spelen ze samen, rennen ze rond en wassen ze elkaar. Veel konijnen vinden het fijn om geaaid te worden, maar ze blijven graag met vier poten op de grond staan. Geef konijnen de ruimte! Om gezond te blijven hebben ze, naast de juiste voeding, ook veel beweging nodig.

Als je al een konijntje hebt, kun je bij ons terecht voor een maatje. We helpen je graag met het koppelen van jouw konijn met een nieuw konijn. Wij adviseren altijd om een (gecastreerde) ram met een voedster te koppelen of twee voedsters samen. Rammen vechten snel met elkaar. Wij koppelen konijnen door het tweetal in een neutrale omgeving te zetten.

Heb je via onze website een konijn gespot dat jou aanspreekt? Vul dan dit aanvraagformulier in en mail het naar ons. We nemen zo snel mogelijk contact met je op om jouw aanvraag te bespreken.

Konijnen worden in het dierenasiel:

  • Geënt (myxomatose en VHS)
  • Rammen worden gecastreerd
Konijn adopteren bij Dierenasiel de SwingeTarieven adoptie

Uiteraard brengt de adoptie van een huisdier kosten met zich mee. Zo hebben alle dieren bij ons een volledige medische controle gehad door onze dierenarts. Maar ook de opvang van dieren, het voer en de schoonmaak kosten geld. Kijk hier voor onze adoptietarieven.

Als je belangstelling hebt voor een van onze dieren, kun je telefonisch contact met ons opnemen of langskomen. Misschien heb je al een leuke kat, konijn of hond op onze site gezien? Informeer dan wel eerst even of het dier nog aanwezig is in het dierenasiel, hiermee voorkom je teleurstellingen. Wij kunnen een dier niet per e-mail of telefonisch reserveren.