Afstaan huisdier

Er kunnen omstandigheden zijn waardoor je afstand moet doen van je hond of kat. De keuze om het dier naar het dierenasiel te brengen is voor veel mensen de eerste optie.

Eigenlijk is dit helemaal geen optimale optie. Voor dieren is het verblijf in een dierenasiel namelijk heel stressvol en dit komt het dier niet ten goede. Wij zijn een grote voorstander van herplaatsing van oude baas naar nieuwe baas, zonder opname in ons dierenasiel. Mocht je in je eigen familie-, vrienden- of kennissenkring geen geschikte nieuwe eigenaar vinden voor je dier dan zijn er mogelijkheden om afstand te doen van je dier.

Aannemen van afstandsdieren

Het aannemen van afstandsdieren doen wij enkel als er plek voor het dier is, als het welzijn van het dier niet in het geding komt door opname in het dierenasiel en als onze medewerkers ervan overtuigd zijn dat jouw dier voor ons ook herplaatsbaar is. Richt je bij het afstand doen van jouw dier niet alleen tot ons dierenasiel, maar neem ook contact op met andere dierenasielen of een organisatie die kan helpen bij de bemiddeling ervan. Wellicht is er bij ons geen plek, maar bij een andere opvang wel.

Neem telefonisch contact op

Om een afstandsaanvraag te doen, vragen wij je eerst telefonisch contact met ons op te nemen. We kunnen dan de afstandsprocedure doorlopen. Doorgaans hoor je binnen drie werkdagen of we jouw dier kunnen opnemen.

Kosten en gezondheidsverklaring

Als je afstand komt doen betaal je afstandskosten. Daarmee lever je een bijdrage in de verzorging van jouw dier in onze opvang. Je dier wordt bij ons verzorgd door gediplomeerde dierverzorgers en staat onder controle van onze eigen dierenarts. Buiten onze afstandskosten vragen wij een recente gezondheidsverklaring van je dierenarts voor elk dier.Afstandskosten

  • Hond vanaf € 90,00*
  • Kat vanaf € 70,00*
  • Konijn vanaf € 25,00*


Je kunt de afstandskosten direct contant of per pin voldoen. Er bestaat geen mogelijkheid de afstandskosten op rekening te betalen.

* Wanneer je dier geen geldige enting heeft rekenen wij €25,- extra kosten (enting moet nog minimaal 4 maanden geldig zijn).
* De kosten van behandeling voor dieren met extra medische zorg of dieren met gedragsproblemen worden doorberekend.