Burgemeester Lucas Bolsius van de gemeente Amersfoort ondertekent nieuw contract dierennoodhulp

Woensdag 4 oktober vond de ondertekening van een nieuw 5-jarig contract met Dierenbeschermingscentrum Amersfoort (DBCA) door de burgemeester Lucas Bolsius van de gemeente Amersfoort plaats. Met dit contract ontzorgt het DBCA de gemeente Amersfoort in de vervulling van haar wettelijke taken binnen de gehele keten van dierennoodhulp.
Burgemeester Lucas Bolsius van de gemeente Amersfoort ondertekent nieuw contract dierennoodhulp

Regiecontract voor 5 jaar

Door het aangaan van dit contract, ook wel regiecontract genaamd, toont de gemeente dat zij het vertrouwen hebben in de deskundige en professionele uitvoer van de dienstverlening door het Dierenbeschermingscentrum Amersfoort en haar onderaannemers zoals de Vogelopvang in Soest, de Egelbescherming in Huizen, De Toevlucht in Amsterdam, wat kleinere partners en de Dierenambulance Amersfoort. Na de gebruikelijk te zetten dubbele handtekeningen onder het contract was er taart voor alle aanwezige medewerkers en vrijwilligers van het DBCA en de gemeentelijke afvaardiging van Amersfoort.


Weekvideo op locatie DBCA

De fraai gelegen locatie van het DBCA was dit keer ook het toneel voor de opname van de weekvideo van de gemeente. Hierin besteedt burgemeester Lucas Bolsius ook nog extra aandacht aan de konijnen die in het asiel verblijven en die speciaal vanwege dierendag wat extra’s kregen.

Bolsius in konijnenverblijf

Winnaars Dierendag actie ontvangen kunstwerk

De afgelopen week kon iedereen in het kader van dierendag een foto insturen van zijn of haar huisdier. De twee winnaars kregen uit handen van burgemeester Lucas Bolsius de prijs uitgereikt. De prijs was een groot in graffiti gespoten doek door kunstenaar Caspar van Adrichem (Airbrush4you.) Winnares Desiré van der Hoeven was zichtbaar ontroerd toen ze haar geliefde (helaas overleden hond) Herman op het 1,22 x 1,22 meter doek voor zich zag. Ook de tweede winnares Henriëtte Esselink kreeg een brok in de keel bij het onthullen van haar (nog levende) kat Saartje.

Groepsfoto DBCA