Over ons

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort (DBCA) is een centrum voor voorlichting over verantwoord huisdierbezit.

Het DBCA biedt opvang en herplaatsing voor honden, katten, konijnen en knaagdieren. In opdracht van de gemeenten Amersfoort, Gooise Meren, Hilversum, Huizen, Leusden en Wijdemeren verzorgt het DBCA de opvang van alle zwerfdieren. Konijnen en knaagdieren die zwervend worden aangetroffen worden daarnaast ook opgevangen voor de gemeenten Bunnik, De Bilt, Houten, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist. Naast zwerfdieren vangt het DBCA ook dieren op waarvan afstand wordt gedaan wordt gedaan door de eigenaar.


Diverse faciliteiten

Het DBCA beschikt over moderne faciliteiten voor alle diergroepen waarbij de dieren beschikking hebben over ruime verblijven met buitenrennen. Het DBCA heeft een eigen dierenartsruimte met operatiekamer, recovery, ziekenboeg en quarantaineruimtes.

Naast de opvang van zwerfdieren en afstandsdieren biedt het DBCA ook pensionopvang voor honden, katten, konijnen en knaagdieren. Een eigenaar kan tijdens vakantie, ziekte of werk zijn huisdier tijdelijk aan de zorg van het DBCA toevertrouwen.

Ook beschikt het DBCA over vergader- en educatiefaciliteiten én is het centrum de vaste standplaats van Dierenambulance Amersfoort.

Opvangcapaciteit

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort biedt plaats aan maximaal 60 honden, 180 katten en 200 konijnen en/of knaagdieren. Bekijk onze asieldieren hier.


Euthanasie

De Dierenbescherming voert geen euthanasie uit op dieren, tenzij vastgesteld wordt dat dit in het kader van dierenwelzijn, onvermijdelijk is. De Dierenbescherming beschikt over een professioneel euthanasieprotocol. In een voorkomend geval wordt nauwgezet volgens dit protocol gehandeld. Heb je vragen hieromtrent, neem dan per e-mail contact met ons op. Vermeld daarbij in ieder geval de reden van je vraag en je naam- en adresgegevens.

Openingstijden

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort is telefonisch bereikbaar en voor afspraken: van maandag tot en met zaterdag van 10:00 tot 12:30 en 13:30 tot 16:00.

Het is helaas NIET mogelijk zonder afspraak bij onze asieldieren te kijken. Een opvang kan een stressvolle omgeving zijn voor een dier, daarom verblijven al onze dieren achter de schermen om een rustige omgeving voor de dieren te garanderen en stress te vermijden. Om er zeker van te zijn dat jij en het dier een goede match zijn, nemen we graag ruim de tijd voor een kennismaking.

Ook afstand doen van je dier is uitsluitend mogelijk op afspraak. Er zal een uitgebreid gesprek plaatsvinden waarin wij zo veel mogelijk over het dier te weten willen komen zodat wij het dier zo snel mogelijk kunnen bemiddelen naar een nieuw huis.

Contact

Heb je interesse in één van onze dieren of wil je de mogelijkheden voor afstand bespreken dan kun je contact met ons opnemen via 088 8113 470 (ma t/m za van 10:00 tot 12:30 & van 13:30 tot 16:00 uur). Dit nummer kun je ook bellen als je jouw dier(en) bij ons in pension of dagopvang wilt doen of als je algemene vragen hebt.