Zijn mijn konijnen gezond?

Konijnen zijn prooidieren en daarom is het erg lastig om te zien of ze wat mankeren. De meeste konijnen laten het niet duidelijk zien als ze zich niet goed voelen, want dan ben je kwetsbaar. Het kan dus zomaar zijn dat je konijn ineens is overleden zonder dat je doorhad dat hij/zij wat mankeerde.

Om dit te voorkomen raden wij aan om je konijnen minimaal eens per twee weken grondig te controleren. Kijk hierbij onder andere naar de ogen, oren, neus, gebit en de vacht van het konijn. Daarnaast is het erg belangrijk om je konijnen te wegen.

Weet je niet hoe je zo’n controle uit moet voeren of vind je het erg lastig om dit zelf te doen? Maak dan een afspraak met de afdeling knaag & ko van het DBCA. Voor een kleine bijdrage van € 7,50 per konijn zullen de dierverzorgers van de afdeling je konijnen controleren, wegen en, indien nodig, de nagels knippen. Daarnaast geven ze informatie over voeding, huisvesting en verzorging van de konijnen.

De dierverzorgers zijn geen dierenartsen dus als je konijn last heeft van medische problemen neem dan contact op met je dierenarts. Mochten de dierverzorgers hier een medisch probleem ontdekken word je ook altijd doorverwezen naar de dierenarts. Indien het konijn getrimd dient te worden zal je doorverwezen worden naar een trimmer.


Maak een afspraak

Wil je graag langskomen met je konijnen? Mail dan naar knaagenkodbca@dierenbescherming.nl voor een afspraak. Afspraken zijn mogelijk van maandag tot zaterdag tussen 10:00 en 15:00, met uitzondering van de dinsdag-, donderdag- en vrijdagochtend. Let op: we werken enkel op afspraak zodat onze dierverzorgers genoeg tijd hebben voor jou en je konijnen.