Voorlezen aan asielkatten

Katten voorlezen kan i.v.m. Corona tot nader order helaas niet plaatsvinden. Aanmeldingen zullen daarom helaas niet in behandeling genomen worden. We hopen dat we het voorlezen voor katten snel weer veilig op kunnen starten. Wanneer dit het geval is zullen we dat op onze website plaatsen. Bedankt voor jullie begrip.

Om de week organiseren we op woensdagmiddag een voorleesuurtje voor asielkatten. Kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen zich hier voor inschrijven.

Asieldieren beter plaatsbaar

De ervaring leert dat voorlezen aan katten een positief effect heeft op de leesprestaties van kinderen. Er is immers niemand in de buurt die hun leesniveau beoordeelt, op de kat na dan. Daarnaast is het erg goed voor asielkatten om regelmatig in aanraking te komen met kinderen. Hun stemmen en het ritmische geluid van voorlezen werkt rustgevend. Het maakt dat de dieren goed gesocialiseerd raken of blijven, waardoor ze zich makkelijker zullen aanpassen aan een nieuwe thuissituatie. De kans op adoptie wordt op deze manier vergroot. Een win-winsituatie dus.

Speciaal voor de asieldierencampagne #geefommij las Georgina Verbaan samen met kinderen voor aan de asieldieren in ons Dierenbeschermingscentrum. Bekijk hieronder de beelden.

Doe mee!

Wil je ook komen voorlezen? 
Voor het aanmeldingsformulier klik hier.