Eerste fase nieuwbouw Dierentehuis De Hof van Ede gaat in

De schetsen zijn goedgekeurd, de benodigde vergunningen zijn in orde en de planning is rond; Dierentehuis De Hof van Ede gaat toewerken naar de start van de bouw van een nieuw dierenopvangcentrum op 17 januari 2022. Hiermee komt de samenvoeging van Dierenbeschermingscentrum Amersfoort en Dierentehuis De Hof van Ede tot één regionaal Dierenbeschermingscentrum op twee locaties een stap dichterbij.

Eerste fase nieuwbouw Dierentehuis De Hof van Ede gaat in

Een eerste stap hiervoor zetten we op 20 december 2021. Vanaf dat moment gaan opgehaalde zwerfdieren naar Dierenbeschermingscentrum Amersfoort en kunnen huisdiereigenaren die afstand willen doen van hun huisdier terecht bij Dierenbeschermingscentrum Amersfoort of bij dierenasiel de Kuipershoek in Apeldoorn. Heb je hier hulp bij nodig? Neem dan per mail contact op via dehofvanede@dierenbescherming.nl.

Het tijdelijk opvangen van dieren op een andere locatie is de eerste stap die gezet wordt op weg naar een nieuw Dierentehuis De Hof van Ede. De opening van het nieuwe centrum staat gepland voor medio oktober 2022.

Werkzaamheden tijdens sluiting

Gedurende de bouwperiode blijft een deel van de medewerkers van De Hof van Ede werkzaam op een speciaal hiervoor ingerichte werkplek in Ede. Vanaf die werkplek wordt het vervoer van gevonden dieren naar Amersfoort gecoördineerd, worden gastgezinnen voor de opvang van kittens aangestuurd en worden werkzaamheden op het gebied van TNR (het invangen van verwilderde katten, hen castreren en weer terugplaatsen op de vindplaats) ondergebracht. De overige medewerkers gaan in Dierenbeschermingscentrum Amersfoort aan de slag.

Toekomst Dierenbeschermingscentrum Amersfoort en De Hof van Ede

De Dierenbescherming kijkt uit naar de oplevering van het nieuwe pand en is er trots op dat op deze locatie de 24 hondenverblijven en noodopvang voor vier katten volgens de laatste inzichten gebouwd worden. Zo is de helft van de vloer in het verblijf verwarmd/gekoeld zodat het dier kan kiezen waar hij wil liggen en is de afzuiging en verwarming per unit apart. Hierdoor kunnen ziekten niet via het ventilatiesysteem worden overgedragen. Zodra het nieuwe opvangcentrum is opgeleverd worden zwerfdieren uit het werkgebied van De Hof van Ede verdeeld over Ede (honden) en Amersfoort (katten, konijnen en knaagdieren). Op beide locaties biedt de Dierenbescherming expertise, ervaring en professionaliteit voor de door haar opgevangen dieren: hierdoor kunnen we nog beter de zorg en aandacht aan de dieren geven die zij verdienen.