Hond vastgebonden aan hek DBCA

Maandagochtend 21 oktober werd er rond 06:00 een hond gevonden bij ons Dierenbeschermingscentrum Amersfoort (DBCA). De hond zat vastgebonden aan het hek en er lag een kleed en er stond een voerbak bij.

Hond vastgebonden aan hek DBCA
Gevonden hond met tuigje en riem

De vinder aarzelde geen moment en besloot de hond, die op dat moment doorweekt van de regen op zijn dekentje lag, mee te nemen naar huis om hem te laten drogen en op te warmen. De hond zit inmiddels veilig in ons kennel, waar hij de zorg krijgt die hij verdient.

Ongechipt mannetje

Het gaat om een ongecastreerde kerel waarbij we helaas geen chip hebben kunnen vinden. Aankomende twee weken wordt hij gechipt, ontwormd, ontvlooid en controleert de dierenarts of hij nog verdere medische zorg nodig heeft. Als de hond voldoende hersteld is van zijn nare avontuur, plaatsen we zijn gevens op IKZOEKBAAS.nl en op onze eigen site en gaan we op zoek naar een lief en zorgzaam nieuw thuis.

Drizzle of Noddy

Natuurlijk krijgt ook deze gevonden hond een naam. Onze dierverzorgers twijfelen nog wat het gaat worden: Drizzle of Noddy. Via de Instagram van het DBCA kunnen jullie meestemmen over de naam.