Van verwaarloosd naar familiehond: Miky

Half juni troffen inspecteurs van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming een hond aan met een zwaar verwaarloosde vacht. Hij zat in een achtertuin in Tilburg en zag er zo slecht uit dat hij direct strafrechtelijk in beslag werd genomen en de eigenaar een proces-verbaal kreeg. Bijna twee maanden later is er veel veranderd voor deze hond die inmiddels de naam Miky heeft gekregen. Hoe gaat het nu met Miky
Van verwaarloosd naar familiehond: Miky
Miky werd in een achtertuin aangetroffen met een zwaar vervilte en verwaarloosde vacht.

Pijnlijke huid

Miky’s vacht was duidelijk al lange tijd niet verzorgd en zijn huid was felrood van kleur. Zo’n ernstig vervilte vacht trekt flink en dat is zeer pijnlijk. Na de in beslagname nam het Openbaar Ministerie de zaak verder in behandeling en werd Miky bij een opslaghouder geplaatst. Hij werd snel van zijn vreselijke vacht verlost en onder al die ‘stukken’ haar kwam een charmant hondje vandaan. Waarschijnlijk een kruising met een Basset Fauve de Bretagne. De Dierenbescherming helpt regelmatig bij het herplaatsen van dieren die in beslag zijn genomen en zo kwam Miky op 7 juli bij Dierenbeschermingscentrum Amersfoort terecht. Onze dierverzorgers ontfermden zich direct met veel liefde over hem.

Miky werd van zijn vervilte vacht verlost en dat was een hele opluchting voor hem.

Een nieuw baasje, een nieuw begin

Miky’s nieuwe baasje liet niet lang op zich wachten. Petra en haar familie vielen als een blok voor Miky, al wilden ze niet te hard van stapel lopen… “We zochten al een tijdje naar een hond, mijn dochter wilde eigenlijk een pup, maar we stonden overal voor open. Mijn neef werkt in het dierenbeschermingscentrum en tipte me. Er was een leuk hondje in het asiel dat goed bij ons zou passen. Toen ik zijn foto’s zag was ik stiekem al verkocht, maar ik wilde niet te vroeg juichen”, vertelt Petra. Ze mochten komen kijken om te zien of het klikte. “Miky was direct heel lief en vriendelijk, ook naar de kinderen toe, eigenlijk wisten we wel dat het goed zat.” Toch benadrukten de medewerkers van Dierenbeschermingscentrum Amersfoort dat het goed was om er een nachtje over te slapen. Een proefdag volgde en wederom bleek de match een succes. Zowel Miky als het gezin waren dolenthousiast en zo vertrok hij naar zijn nieuwe thuis.

Zowel Miky als zijn nieuwe familie waren dolenthousiast en zo vertrokken ze samen naar zijn nieuwe thuis.

Elkaar leren kennen

Petra bereidde zich voor op een hond die gewend was buiten te leven. “Ik ging er vanuit dat hij binnen zou plassen, maar dat was helemaal niet het geval. Het ging supergoed, we hadden geen kind aan hem. Hij ging gelijk rustig liggen en ook ’s nachts ging het goed. We denken daarom dat hij toch ooit ook binnen heeft geleefd. Al is het maar omdat hij precies weet wat een koelkast is. Bij het openen van de koelkastdeur, staat hij er direct naast, met zo’n blik van ‘valt er nog wat te halen hier? Sterker nog, we denken dat hij met de pot meeat. Hij is duidelijk niet gewend om hondenvoer te eten.”

Miky voelde zich direct thuis en ging al snel lekker liggen.

Ook denkt Petra dat Miky toch ooit aandacht heeft gehad bij zijn vorige eigenaar. “Hij is zó sociaal en knuffelig. Hij komt de hele tijd bij je zitten. Alleen naar andere honden kan hij heftig reageren. Met de honden van mijn moeder en zus kan hij goed overweg, maar zodra hij een hond in de verte ziet, gaat hij door het lint. Ook naar koeien blaft en gromt hij, alsof hij niet weet wat hij daarmee aan moet. Misschien is hij wel nooit eerder uitgelaten”, concludeert Petra.


"We zijn heel gelukkig met Miky"

“Na de vakantie gaan we met hem op cursus, want er mag nog wel een basis gelegd worden. Al doet hij het nu al hartstikke goed. Ach! Als ik hem zie moet ik al glimlachen, hij is zo grappig! Zelfs mijn man, die eerst wat terughoudend was met het aanschaffen van een hond, is niet meer bij Miky weg te slaan. We zijn heel gelukkig met Miky!”

En zo kreeg Miky een tweede kans.


We zijn blij dat Miky goed terecht is gekomen en we wensen Miky en zijn familie alle geluk van de wereld.