Zieke Osha: hoe gaat het nu met haar?

In januari kwam poes Osha bij ons binnen. Dat zullen we niet snel vergeten, want ze zag er flink gehavend uit. Ze zwierf al een tijdje rond en uiteindelijk ontdekte iemand haar onder een motorkap in Amersfoort. Ze bleek een vorm van kanker te hebben. Dat is alweer ruim 8 maanden geleden. Hoe is het afgelopen met Osha en hoe gaat het nu met haar
Zieke Osha: hoe gaat het nu met haar?
Zo kwam Osha bij ons binnen...

Ingrijpende operatie

Osha leek last te hebben van een vorm van huidkanker. Met pijnstilling en medicijnen kwam Osha er helaas niet bovenop en zo werd besloten haar oren te amputeren in de hoop dat de kanker dan weg zou zijn en ze dan van haar pijn werd verlost. Het goede nieuws was dat de operatie geslaagd was. Het slechte nieuws was dat er op een röntgenfoto afwijkende plekken in haar longen te zien waren. We waren bang dat dit uitzaaiingen waren, maar we konden er ook niet zoveel aan doen op dat moment. We hoopten dat antibiotica een andere uitslag zou geven, maar helaas bleven na deze kuur de plekken nog altijd zichtbaar. Alsof dit niet genoeg was had Osha ook nog eens last van haar oog en moesten we een biopt nemen van een verdikking op haar hoofd. Deze verdikking was gelukkig niets kwaadaardigs en het oog konden we netjes zalven.

Osha na haar operatie.

Nieuwe eigenaar, heel veel liefde

Ondanks haar medische status, vonden we toch een nieuwe eigenaar die Osha met alle liefde in huis wilde nemen, met of zonder gebreken, dat maakte niet uit. Ze zouden goed voor haar zorgen en wisten dat Osha misschien niet lang meer had. Het bleek inderdaad een prachtige match te zijn: “Waar we in de eerste week dachten een bange, onzekere poes in huis te hebben, bleek niets minder waar te zijn. Ze is een bijdehante tante geworden die nergens meer voor terugdeinst. Ze is gek op het tapijt waar haar pootjes helemaal in wegzakken en rollen en knorren op de bank staat ook dagelijks op het programma. O ja, en vergeet de kaas niet… KAAS! Je kan tegenwoordig beter je broodje kaas met je leven beschermen, want als Osha door heeft dat je kaas hebt, kan het zomaar opeens van je bord weg zijn als je even met je ogen knippert”, vertelt haar baasje na een paar weken tevreden. We waren blij dat onze zieke Osha een warm thuis had gevonden.

"Rollen en knorren op de bank staat dagelijks op het programma."

Hoe gaat het nu?

Osha woont alweer een half jaar bij haar nieuwe baasjes. We kregen weer een leuk bericht dat we graag met jullie delen. “Met ontzettend veel ongeloof en dankbaarheid woont Osha, totaal tegen alle verwachtingen in, al een half jaar bij ons. In dat halfjaar is ze ontzettend opgeknapt en een echte knuffelkont geworden. Haar oortjes zijn inmiddels helemaal geheeld en ook de haartjes op haar kopje zijn weer teruggegroeid. Daarnaast hebben we niet al te lang geleden een check-up-foto van haar longen laten maken, en de plekjes zijn gelukkig niet groter geworden. We genieten elke dag weer opnieuw van haar knuffels en gekke streken. Iedereen ontzettend bedankt voor alle donaties, zorg en oneindige geduld destijds waardoor Osha nu nog steeds vrolijk door het leven gaat!”

"Met ontzettend veel ongeloof en dankbaarheid woont Osha, totaal tegen alle verwachtingen in, al een half jaar bij ons."


Bedankt!

Ook wij willen iedereen bedanken die een financiële bijdrage leverde aan Osha! En we zijn natuurlijk hartstikke blij en opgelucht om te zien dat het zo boven verwachting goed gaat met Osha.