Dubbel feest op 't Noordbroek: contract en operatiekamer

Vorige week werd in het bijzijn van Wethouder Eugène van Mierlo (CDA), Regio Manager Kitty van der Linden, beheerder Karin Wagemakers en medewerkers en vrijwilligers een handtekening gezet onder een samenwerkingscontract met de Gemeente Almelo.

Dubbel feest op 't Noordbroek: contract en operatiekamer

Voorheen vond de samenwerking plaats op grond van jaarlijks te bepalen subsidies, maar met dit contract voor onbepaalde tijd kan ’t Noordbroek rekenen op structurele ondersteuning."Dierenwelzijn is erg belangrijk voor onze gemeente" aldus Wethouder Van Mierlo.

Opvang van alle dieren

Dit contract voorziet erin dat alle zwerf- en gevonden dieren uit de gemeenten Almelo, Dinkelland, Hellendoorn, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden door de Dierenbescherming worden opgevangen op de locatie ’t Noordbroek. Ook voor de in het wild levende dieren die aangereden of gewond zijn, zorgen we met onze Dierenambulance dat ze naar een dierenarts worden gebracht. Onlangs kregen we nog een melding van een jong hangbuikzwijntje. ,,Inmiddels is deze al naar een specialistische wildopvang gebracht”, aldus Karin Wagemakers.

Foto Lars Smookv.l.n.r. Karin Wagemaers (beheerder), Kitty van der Linden (Regio Manager) en Wethouder Eugène van Mierlo.

Ultramoderne operatiekamer

Met hulp van een anonieme donatie is onlangs een ultramoderne operatie kamer gerealiseerd bij de opvang. Naast de gebruikelijke dierenarts behandelkamer kunnen nu ook allerlei operatie ‘in huis’ gedaan worden. "Voor de dieren betekent dat veel minder stress, anders moesten we ze brengen en halen naar een andere locatie”. Nu we over deze geweldige operatiekamer beschikken zijn we naarstig op zoek naar een eigen dierenarts voor 16 uur, geeft Karin Wagemakers aan.

Foto Lars Smook
Een trotse Karin Wagemakers (beheerder) in de nieuwe operatiekamer.