Afstaan huisdier

Als Dierenbescherming gaan we ervan uit dat mensen goed nadenken over de aanschaf van een huisdier; kan ik het dier voldoende tijd en aandacht geven? Past een dier over tien jaar nog steeds in mijn leven? Kan ik de kosten betalen? En we bedoelen dan niet alleen het voer en een halsband maar ook eventuele medische kosten.

Ondanks zorgvuldige afweging kun je toch in de situatie belanden dat jouw dier niet bij je kan blijven en dat je afstand wilt doen van je dier. De keuze om het dier naar het dierenasiel te brengen is voor veel mensen dan de eerste optie. Maar eigenlijk is dit geen optimale optie. Voor dieren is het verblijf in een asiel stressvol en dit komt het dier niet ten goede. Wij zijn een grote voorstander van directe bemiddeling van oude baas naar nieuwe baas, zonder opname in ons asiel.

Afstandskosten

Als je afstand komt doen betaal je afstandskosten. Daarmee lever je een bijdrage in de verzorging van je dier in onze opvang. Jouw dier wordt bij ons verzorgd door gediplomeerde dierverzorgers, staat onder controle van onze eigen dierenarts en wordt indien nodig begeleid door een gedragsdeskundige. We zorgen net zo lang voor het dier tot we een goede nieuwe baas hebben gevonden! Dit kan een paar weken, maar ook een paar maanden en in sommige gevallen een jaar of langer duren.

Legitimatie

Bij het afstaan van een asieldier moet je je kunnen legitimeren. Vergeet daarom niet je legitimatiebewijs mee te nemen.