Over ons

Dierenopvang 't Noordbroek, opgericht in 1995, is een dierenopvangcentrum voor honden en katten. Jaarlijks vangen wij gemiddeld 400 zwerfhonden en 500 zwerfkatten op.

De dieren worden hier 365 dagen per jaar liefdevol verzorgd en getraind. De honden worden, nadat ze medisch gekeurd zijn door de asieldierenarts, voorzien van een enting en chip, de katten worden tevens gecastreerd dan wel gesteriliseerd. Vervolgens gaan we voor alle dieren op zoek naar een nieuw thuis. Medewerkers en vrijwilligers zetten zich dagelijks in voor een prettig, verantwoord verblijf voor de dieren in het asiel.

Deskundigheid

Behalve opvang verzorgt het asiel, intern en extern, specifieke trainingen om een dier een goed tehuis te laten vinden. Een dierenarts onderzoekt, verzorgt aanwezige dieren. Ook doet het team soms een beroep op zijn deskundigheid bij de inbeslagnames en dergelijke.

Bevorderen dierenwelzijn

Alle activiteiten van dierenopvang ’t Noordbroek hebben één hoofddoel: Het welzijn bevorderen van de dieren in ons asiel en soms daarbuiten. Om dit doel te kunnen bereiken blijven wij steeds werken aan een verdere verbetering van ons werk, samen met onze specialisten en alle vrijwilligers. Om een goede opvang te kunnen blijven garanderen zijn we afhankelijk van sponsoren.


Ligging

't Noordbroek ligt op het industrieterrein Noordbroek, in een rustige bosrijke omgeving. Dit is vlakbij de Intratuin met prima uitloopmogelijkheden voor onze honden.

Capaciteit

In 't Noordbroek is capaciteit voor dertig asielhonden en zestig asielkatten.

Euthanasie

De Dierenbescherming voert geen euthanasie uit op dieren, tenzij vastgesteld wordt dat dit in het kader van dierenwelzijn, onvermijdelijk is. De Dierenbescherming beschikt over een professioneel euthanasieprotocol. In een voorkomend geval wordt nauwgezet volgens dit protocol gehandeld. Heb je vragen hieromtrent, neem dan per e-mail contact met ons op. Vermeld daarbij in ieder geval de reden van je vraag en je naam- en adresgegevens.