Word vrijwilliger

Katten verzorgen in het dierenasiel, op de dierenambulance rijden, zwerfkatten vangen. Het is allemaal werk van duizenden vrijwilligers die zich belangeloos voor dieren inzetten. De Dierenbescherming is trots op al deze vrijwilligers; zonder hen zou het werk niet gedaan kunnen worden.

Ook bij dierenopvangcentrum 't Noordbroek in Almelo werken toegewijde vrijwilligers. ’t Noordbroek verzorgt de opvang van alle zwerf- en gevonden dieren uit de gemeenten Almelo, Dinkelland, Hellendoorn, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden.

Als er vacatures zijn bij 't Noordbroek, zijn deze te vinden in de vacaturebank:
Naar de vacaturebank van de Dierenbescherming

Gastgezinnen

Voor sommige dieren kiezen we ervoor om ze tijdelijk op te vangen in een gastgezin. Denk bijvoorbeeld aan zieke dieren en dieren waarvan het baasje is overleden. Deze dieren worden bij een gastgezin ondergebracht, terwijl er gezocht wordt naar een nieuw thuis. Een gastgezin kan 24 uur per dag aandacht en zorg bieden die deze dieren nodig hebben.

Lees hier meer over gastgezinnen bij dierenopvangcentrum 't Noordbroek

Kittenopvang

Wanneer je een kitten wilt aanschaffen via dierenopvangcentrum 't Noordbroek word je vaak doorverwezen naar de kittenopvang. Door de vele aanwezige dieren is het risico op infecties in het asiel hoog. Kittens hebben nog geen weerstand om tegen infecties te vechten. Dit is een goede reden om ze uit het asiel te houden tot ze meer weerbaar zijn.
Lees hier meer over de kittenopvang