't Noordbroek vangt helft van 60 katten uit woning op

Uit een woning in IJsselmuiden zijn onlangs 60 katten opgehaald en met een Animal Rescue Vehicle naar 't Noordbroek gebracht. Van daaruit is de helft van de katten naar het Dieren Opvang Centrum Enschede gegaan.
't Noordbroek vangt helft van 60 katten uit woning op
De inspecteur van de LID heeft in samenspraak met de eigenaar van de katten opdracht gegeven aan de Dierenbescherming om de dieren uit de woning te halen. De katten werden door medewerkers van de dierenambulance in vervoersmanden geplaatst. Uiteindelijk zijn er 60 katten, waaronder vele zwangere poezen, naar Dierenopvang 't Noordbroek en het DOC in Enschede gebracht.
De katten verkeerden over het algemeen in redelijke conditie. Enkele katten hadden niesziekte, deze zijn verplaatst naar de ziekenboeg. Voor de zwangere poezen worden opvanggezinnen gevraagd waar de diertjes in alle rust kunnen bevallen en waar de kittens mogen blijven totdat ze oud genoeg zijn om geënt en gechipt te worden.
Met het opvangen van de katten en de medische zorg, die verleend wordt, zijn hoge kosten gemoeid. De Dierenbescherming is hiervoor afhankelijk van giften. Wil je graag een steentje bijdragen aan de opvang en verzorging van deze 60 katten, vul dan het donatieformulier in. Namens de dieren, heel hartelijk dank voor uw steun!