't Noordbroek zoekt gastgezinnen voor kittens en zwangere poezen

De eerste kittens van dit jaar zijn al weer in de opvang gearriveerd! We zoeken mensen die deze kleintjes tijdelijk een liefdevolle plek willen bieden in hun eigen huis.
't Noordbroek zoekt gastgezinnen voor kittens en zwangere poezenKwetsbaar

Elk jaar wordt Dierenopvang ‘t Noordbroek overspoeld met jonge zwerfkatjes. Om te overleven hebben deze kwetsbare diertjes dringend onze hulp nodig. En daarbij kun jij ons helpen… ’t Noordbroek zoekt gastgezinnen die de kittens tijdelijk een warm welkom en een liefdevolle plek willen bieden in hun eigen huis. Als gastouder kun jij werkelijk het verschil maken voor de katjes, die vaak een moeilijke start hebben gehad en die meestal hun moeder moeten missen.

Waarom gastgezinnen?

Onze opvang is met name in de zomer vol, overvol. Wij kunnen daardoor de kittens niet de aandacht geven die ze zo nodig hebben. Net als baby’s hebben jonge dieren behoefte aan liefde, warmte en aanraking. Krijgen ze dat niet, dan lopen ze een ontwikkelingsachterstand op of ze blijven schuw en angstig voor mensen. Een huiselijke omgeving biedt kittens daarom de beste start. Met veel liefde, geduld en goede zorg kunnen ze zich dan ontwikkelen tot een geweldig huisdier.

Ben ik geschikt als gastouder?
Vergis je niet, het verzorgen van de kittens vraagt de nodige inzet van je. Soms is er een moederpoes bij de kittens, maar meestal is dit niet het geval. De jongste katjes hebben dan om de twee à drie uur flesvoeding nodig… óók ‘s nachts. Voldoende tijd is dus een eerste vereiste. Als je parttime werkt, dan kan je er ook voor kiezen om wat oudere kittens die al zelfstandig kunnen eten op te vangen.

Verder moet je beschikking hebben over eigen vervoer en er moet een aparte ruimte in huis zijn waar de katjes eerst rustig kunnen wennen voordat ze de rest van het huis gaan verkennen. En om de kittens voor te bereiden op hun leven als huisdier is het belangrijk om ze vanaf een leeftijd van ongeveer vier weken te socialiseren. Laat ze wennen aan de geluiden in huis, aan contact met mensen, kinderen en andere dieren zoals bijvoorbeeld een lieve, sociale hond. Als je zelf al katten hebt zijn deze bij voorkeur geënt.

Kosten en begeleiding
Het Noordbroek team zorgt voor begeleiding en ondersteuning. Ook zijn de kosten voor voeding, kattenbakvulling, ontwormings- en ontvlooiingsmiddelen en medische zorg natuurlijk voor onze rekening.

Zodra de katjes acht à negen weken zijn verhuizen ze terug naar de opvang en zoeken we een definitieve plek voor ze.

Meld je aan
Wil jij kittens die mooie start bieden? Zodat ze vol vertrouwen kunnen beginnen aan hun leven als huisdier? Voldoe je bovendien aan de genoemde randvoorwaarden? Dan horen we heel graag van je! Neem voor meer uitleg en informatie contact op met ’t Noordbroek.