Vijf honden uit 't Noordbroek in training bij gedetineerden

't Noordbroek doet mee aan een project van de stichting Dutch Cell Dogs, waarbij gedetineerden uit penitentiaire inrichting De Karelskamp in Almelo asielhonden met aanpassingsproblemen een resocialistatietraining geven.
Vijf honden uit 't Noordbroek in training bij gedetineerden
Het gaat om honden die een moeilijke voorgeschiedenis hebben omdat ze bijvoorbeeld zijn mishandeld of verwaarloosd. Om te zorgen dat de honden zich socialer gaan gedragen en daardoor gemakkelijker te plaatsen zijn bij een nieuw baasje, worden ze getraind. Dit gebeurt twee keer per week door gedetineerden, onder leiding van ervaren hondentrainers van de stichting Dutch Cell Dogs. De stichting geeft deze trainingen in verschillende gevangenissen en Huizen van Bewaring in Nederland.
Het project in Almelo duurt acht weken. Er doen vijf gedetineerden op vrijwillige basis aan mee.
Het mes snijdt aan de twee kanten: niet alleen de honden worden er beter van, ook de gedetineerden krijgen meer zelfvertrouwen door de hondentrainingen. Ze hebben afleiding en voelen zich er goed bij.
Beheerder Karin Wagemakers van ’t Noordbroek: “Hoewel wij eerst onze vraagtekens hadden bij dit project, zagen we hoe zorgvuldig Dutch Cell Dogs te werk ging. Al na de eerste trainingen stonden onze honden kwispelend op het busje te wachten. We zien dat de honden vooruitgang boeken, dus ik ben inmiddels erg enthousiast over dit project. Nu maar hopen dat de vijf deelnemende honden ook snel een gouden mandje vinden."

Baco is klaar voor een nieuwe startBaco moest van ver komen. Als een stuk vuil werd hij gedumpt, vastgebonden, uitgeput en enorm in de war. De trainingen doen hem goed en Baco is nu klaar voor een nieuwe start.